Поділитись:

Очима інших: іноземні медіа про Україну

П'ятниця, 16 березня 2018, 22:00
Очима інших: іноземні медіа про Україну

Призначили нового керівника Національного банку

Парламент України затвердив Якова Смолія на пост нового начальника Національного банку, – інформує RadioFreeEurope/RadioLiberty.

Затримка Президента у висуненні кандидата після відставки колишнього керівника Валерії Гонтаревої у травні минулого року викликала занепокоєння у кредиторів України. Зусилля Гонтаревої щодо очистки фінансового сектора України дратували багатих олігархів, котрі, на думку критиків, сприймали банки країни, як власний сейф. Колишній керівник Нацбанку також викликала обурення у простого населення, яке звинувачувало її у фінансових втратах, яких вони зазнали після того, як Гонтарева, прислухавшись до порад МВФ, частково відмовилася від державної підтримки української валюти.

Російські змагання під забороною

Український уряд заборонив своїм атлетам брати участь у будь-яких змаганнях, що проводяться в Росії, яку Київ звинувачує в окупації своїх територій, – пише RadioFreeEurope/RadioLiberty.

Багато українських спортсменів, особливо в олімпійських видах спорту, певним чином покладаються на уряд у питанні фінансування. Перший конкурс, якого це торкнеться, – заключний раунд Кубка світу з біатлону на наступному тижні в російському місті Тюмені. Українська команда не візьме участі. Однак збірні США і Чехії з біатлону також відмовилися від участі, заявивши, що рекорд Росії із вживання допінгу робить місце проведення неприйнятним.

"Тривожний сигнал" для заходу

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін висловив сподівання, що шокуюче використання забороненої хімічної зброї в якості знаряддя вбивства в Солсбері стане "сигналом до пробудження" для заходу, – повідомляє Financial Times.

Висловлюючи підтримку Великобританії, Клімкін зазначає: "Щиро сподіваюся, що останні події в Солсбері стануть закликом до дій. Захід просто змушений відреагувати таким чином, щоб Росія нарешті відчула наслідки своїх дій".

Він також наголосив, що Кремль не поважає міжнародні кордони і правила, він ні перед чим не зупиниться, знаючи, що йому все зійде з рук.

Варто чи ні?

Після тривалого розгляду і обговорення усіх нюансів, Білий Дім вирішив у грудні скасувати рішення попередньої адміністрації щодо продажу зброї Україні, – повідомляє Defense News.

Вашингтон погодився постачати оборонне озброєння, щоб підвищити здатність України захищатися від сепаратистів, що діють на сході країни і отримують підтримку Росії. Державний департамент оголосив про перший масштабний продаж зброї 1 березня – 210 протитанкових ракет "Javelin" та 37 пускових установок вартістю у 47 мільйонів доларів.

Однак, попри такі дії, США бояться, що їхнє рішення позначиться на стосунках із Росією. Відправлення зброї, ймовірно, призведе до загострення конфлікту, результат якого дуже важливий для національної безпеки Росії і, в кращому випадку, другорядний для інтересів Америки.

Надрукувати
мітки:
коментарів