Поділитись:

На Волині призначили уповноваженого з прав людини

Понеділок, 14 березня 2016, 18:42

Після проведення відповідного конкурсу та проходження стажування регіональним координатором взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Волинській області призначили Віталія Єлова.

Про це повідомили у Волинському прес-клубі.

Як відомо, регіональний координатор проводить особистий прийом осіб із питань порушення їхніх прав і свобод та надає їм первинну консультацію, а також здійснює моніторинг стану додержання конституційних прав і свобод людини відповідними органами державної влади та місцевого самоврядування, а за фактами виявлених порушень прав і свобод громадян – ініціює перед Уповноваженим проведення відповідних перевірок.

Він також вивчає, узагальнює та надає Уповноваженому з прав людини інформацію про виявлені ним порушення прав і свобод людини за зверненнями громадян України, іноземців, осіб без громадянства.

Крім того, в рамках реалізації національного превентивного механізму регіональний координатор бере участь у спільних із працівниками Секретаріату Уповноваженого візитах до місць несвободи.

Створення мережі регіональних координаторів зі зв'язків із громадськістю обумовлено необхідністю оперативно реагувати на порушення прав і свобод людини та задля покращення реалізації прав людини на регіональному рівні, адже нерідко саме вони є чи не єдиними правозахисниками з відповідним мандатом Уповноваженого поза межами столиці, які здатні надати реальну допомогу людям в областях в екстремальних ситуаціях.

Наразі регіональним координатором Віталієм Єловим визначено, що прийом громадян буде здійснюватись:

- щопонеділка з 15:00 до 18:00 в приймальні Волинської обласної організації Спілки юристів України (м. Луцьк, вул. Словацького,30/5),

- щосереди з 16:00 до 18:00 в приймальні юридичної клініки "Ad Astra" Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки ( м. Луцьк, вул. Винниченка,30, офіс 13, приміщення СНУ),

- в останній вівторок місяця з 15:00 до 17:00 в приймальні Волинського дистанційного центру з надання правової допомоги для жителів віддалених громад області через пункти доступу до інформації, які знаходяться в 19 бібліотеках районних центрів та міст області, з використання скайп-зв'язку

Для довідок: тел. 050-666-45-79, E-mail: [email protected].

Крім цього, регіональним координатором заплановано проведення виїзних прийомів громадян за заздалегідь погодженим графіком.

Надрукувати
мітки:
коментарів