Поділитись:

Посольство України у Варшаві засудило маніфестацію польських націоналістів

Вівторок, 20 березня 2018, 11:05

Посольство України у Варшаві засудило маніфестацію польських націоналістів під його будівлею, які виголошували антиукраїнську пропаганду.

Про це йдеться у заяві посольства України у Польщі, опублікованій на сайті посольства.

Вчора, 19 березня, під час маніфестації польських націоналістичних організацій виголошувалася антиукраїнська пропаганда.

"Свідомо чи несвідомо, але своїми діями і висловлюваннями вони розпалюють нетерпимість, діють на користь Кремля, в імперській політиці якого немає місця для існування ані вільної України, ані вільної Польщі та демократичної Європи, – зазначається в заяві. – Водночас, ми вдячні громадянам Республіки Польща, котрі в цей день прийшли до Посольства, щоб на противагу націоналістичній риториці висловити солідарність з Україною і українським народом під гаслом "За гідність Вашу і Нашу!". Дякуємо усім, хто знаходить в собі силу і мужність гідно стати на захист українсько-польського братерства і стратегічного партнерства проти популізму, маніпуляцій і штучно розпалюваного антагонізму між нашими народами".

Як зазначає 112.ua, націоналісти під посольством скандували гасла: "Шухевич – вбивця", "Бандерівські убивці" та тримали плакати з написами "Бандерівець не є моїм братом", "StopAntipolonism, Defend the truth".

У протесті взяли участь представники Національного руху, Всепольської молоді та Національного радикального табору. Під час демонстрації радикали спалили зображення Степана Бандери та Романа Шухевича.

Надрукувати
мітки:
коментарів