Поділитись:

У кооперативу на Волині можуть забрати землю за борги

Вівторок, 20 березня 2018, 16:26
У кооперативу на Волині можуть забрати землю за борги

Із сільськогосподарського виробничого кооперативу "Мрія" намагаються стягнути заборгованість за оренду землі, а також хочуть розірвати із ним договір та повернути державі земельну ділянку площею понад 4,8 га.

Про це інформує прес-служба прокуратури Волині.

Прокурори з'ясували, що договір оренди земельної ділянки, яка за межами Старосільської сільської ради, було укладено між Маневицькою районною державною адміністрацією та СВК "Мрія" у листопаді 2012 року строком на 10 років.

Згідно з договором, орендна плата становила 2 754 грн на рік. У 2016 році рішенням господарського суду Волинської області, яке залишено без змін ухвалою Рівненського апеляційного господарського суду, у договір було внесено зміни – орендну плату приведено у відповідність до вимог чинного законодавства. Відтоді орендар був зобов'язаний сплачувати за землю понад 71 тис. грн на рік.

Проте сільськогосподарський кооператив ігнорував вимоги Маневицької РДА щодо і на початок 2018 року заборгував понад 50 тис. грн орендної плати. Тепер в суді прокурори вимагатимуть сплати заборгованої орендної плати, розірвання договору оренди та повернення земельної ділянки державі.

Надрукувати
мітки:
коментарів