Поділитись:

Дійсні посвідки на перебування у Польщі мають більше 150 тисяч українців

Вівторок, 20 березня 2018, 17:35
Дійсні посвідки на перебування у Польщі мають більше 150 тисяч українців

Кількість громадян України з дійсними посвідками на перебування у Польщі перевищила 150 тисяч осіб.

Про це повідомляє "Польське радіо", посилаючись на інформацію Управління з питань іноземців.

Від 2015 року ця кількість збільшилася утричі. Найбільше з них – 115 тисяч – мають дозволи на тимчасове перебування.

Дані Управління не охоплюють тих осіб, які перебувають у Польщі на підставі віз.

"Більшість громадян України перебуває у Польщі тимчасово на підставі віз, користуючись спрощеною процедурою доступу до ринку праці. Щораз більше з них хоче залишитися у Польщі на триваліший термін, про що свідчить все більше число клопотань про видання дозволів на перебування, а також кількість тих осіб, котрі вже мають такі посвідки", – сказав речник Управління з питань іноземців Якуб Дудзяк.

Він додав, що нині приблизно 333 тисячі іноземців, зокрема 150 тисяч громадян України, мають дійсні документи, що дозволяють їм перебувати у Польщі.

За даними установи, приблизно 60 % громадян України, які мають посвідки на перебування, це особи у віці 20-39 років, 27 % – 40-59 років, а приблизно 11 % – люди молодші 20 років.

З них є 87,5 тис. чоловіків та 63 тис. жінок. Більшість має дозволи на тимчасове перебування (до трьох років) – 76 % та на постійне перебування – 21 %.

Рішення у справі законності перебування іноземців у Польщі видають воєводські управління. Найбільше громадян України мають дозволи на перебування, видані у Мазовєцькому воєводстві – 39 тис. осіб. Наступними регіонами, де є найбільше громадян України з посвідками, є: Малопольське (15 тис. осіб), Нижньосілезьке (14,5 тис.) та Великопольське (13,5 тис.) воєводство.

"Абсолютне збільшення потоку іноземців до Польщі спостерігається від 2014 року. Серед іноземців, котрі прибувають до Польщі, переважають громадяни України, які здебільшого віддають перевагу легалізації перебування з дозволом на роботу", – додав Дудзяк

Надрукувати
мітки:
коментарів