Поділитись:

На Волині перевірять будівництво дороги до мисливських угідь фірми Колісників

Вівторок, 15 березня 2016, 13:38
На Волині перевірять будівництво дороги до мисливських угідь фірми Колісників

Тимчасового виконувача обов`язків начальника волинської поліції Петра Шпигу просять провести перевірку навколо будівництва дороги в маневицькому лісі.

Таке прохання на сесії Волиньради висловив депутат Сергій Духницький, – пише портал "Четверта влада" з посиланням на сюджет ТРК "Аверс".

Саме на Маневиччині взялися вимощувати автошлях до Черемського природного заповідника, або, як кажуть місцеві, до Черемського болота. На це планують витратити близько мільйона гривень та під корінь вирубати дерева, які заважають.

Напередодні журналісти телеканалу повідомляли, що в Маневицькому лісгоспі стверджували, що дорогу прокладають, аби зручно було дістатися до заповідника автомобілем. Однак, громадські екологи кажуть, що шлях прокладають туди, де за співпадінням мисливські угіддя перебувають у користуванні фірми родини колишнього начальника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Богдана Колісника, а точніше ТОВ "Вулф-К".

Свого часу ДП "Маневицьке лісове господарство" відмовилося від 12 тисяч гектарів мисливських угідь на користь цієї фірми. Саме з нею пов`язують екс-посадовця. Нині співзасновником і директором цього підприємства є син Богдана Колісника Зиновій Колісник. Саме за часів керування батька сину та родинним фірмам перепало чимало ласих угідь.

"Заявників цікавить питання які є підстави цього будівництва і чи погодило його волинські екологи, хто замовник, чи погоджувалися місця видобутку піску при дорозі, що будується", – зачитав на сесії запит депутата голова обласної ради Ігор Палиця.

Нагадаємо, майже два роки тому портал "Четверта влада" писав про те, як переходили мисливські угіддя у користування сумнівним фірмам, в тому числі і ТОВ "Вулф-К".

Надрукувати
мітки:
коментарів