Поділитись:

Луцькі психологи розповідали старшокласникам, як бути успішними (фото)

Неділя, 25 березня 2018, 19:30

Як обрати фах, який відповідає здібностям та інтересам, розповідали старшокласникам викладачі кафедри загальної і соціальної психології та соціології СНУ ім. Лесі Українки під час традиційної весняної школи "Майстерня успіху".

Упродовж минулого тижня на факультеті психології та соціології учні 9-11 класів загальноосвітніх шкіл м. Луцька та Луцького району мали змогу пройти комп'ютерне тестування й визначити схильності до певного типу професії. Допомогли їм у цьому та надали консультації доценти кафедри Тетяна Федотова та Оксана Соловей. Викладачі обговорили зі старшокласниками важливі моменти, на які варто зважати при обранні майбутнього фаху.

У межах програми "Майстерні успіху" для юнаків та юначок було проведено трененгові заняття. Під час мотиваційного тренінгу тренери разом з учнями обговорили, чим мрії відрізняються від цілей, як правильно ставити цілі та як мотивувати себе на шляху їх досягнення, що людині заважає досягати мети.

Під час тренінгового заняття "Мистецтво публічного виступу" учасники дізнались про важливі навички хорошого оратора, основні правила підготовки до публічного спілкування, отримали алгоритм підготовки промови та відпрацювали усі здобуті знання на практиці. Завершилась "Майстерня успіху" врученням сертифікатів, формуванням планів на майбутні зустрічі та світлинами на згадку.

Також старшокласники поділились своїми враженнями від участі у заходах:

Анастасія Слупська, учениця 10-го класу ЗОШ №20 м. Луцька: "Психологією цікавлюся дуже давно, відвідую секцію психології Волинської Малої академії наук, тому з радістю взяла участь у "Майстерні успіху". Дякую тренерам за пізнавальні тренінги, під час яких навчилася не лише чітко формулювати цілі та структурувати матеріал для публічного виступу, а й взнала характеристики, якими вирізняється цікавий співрозмовник. Найбільшим відкриттям було те, що теж можу бути цікавим співрозмовником!"

Юлія Корнійчук, учениця 9-го класу Луцька СЗОШ №1: "Мені дуже сподобалося. Цікаві та захоплюючи вправи, які дозволили нам розширити коло знайомих, спробувати себе в ролі ораторів, побачити себе очима інших та зрозуміти як краще готуватися до публічного виступу. Цей тренінг допоміг мені зробити перший крок до перемоги над своїм страхом виступу перед великою аудиторією".

Ольга Сизюк , учениця 9-го класу Луцька СЗОШ №1: "Майстерня успіху" розширила мої знання про психологію. В перший день ми мали змогу визначити коло професій, які нам найбільше підходять, визначитися як формулювати цілі та досягати їх. А вправи, які виконували другого дня, дозволили побувати нам в різних ролях: слухача, критика, оратора; вони були пізнавальними, корисними та цікавими. Вважаю, що отримані знання можна застосовувати на практиці: в спілкуванні з друзями, знайомими та незнайомими людьми.З радістю прийду наступного року!"

Олександра Долайчук , учениця 9 класу ЗОШ І-ІІІ ст. с. Боголюби: "Дуже дякую за такі чудові заходи! Мені було дуже цікаво дізнатися, що таке мрії, а що таке ціль і чим відрізняються ці поняття. Мені сподобалася дружня атмосфера яку я відчула на тренінгах та цікаві завдання, які ми виконували. Я відкрила для себе психологію у нових гранях!!!"

Ангеліна Панасюк, учениця 9 класу ЗОШ І-ІІІ ст. с. Боголюби: "Мені сподобалось таке продуктивне проведення часу! Я зрозуміла як правильно ставити цілі у житті та досягати їх, навчилась обирати професією,яка дійсно мені підходить. Зрозуміла як поводити себе під час виступів. Я думаю, що ці знання та навички пригодяться мені у житті!"

Надрукувати
мітки:
коментарів