Поділитись:

У Польщі хочуть збільшити тривалість легальної роботи іноземців

Понеділок, 26 березня 2018, 11:54
У Польщі хочуть збільшити тривалість легальної роботи іноземців

Польський уряд планує впровадити спрощення для іноземців, які хочуть працювати в Польщі. Нині в країні працюють майже два мільйони іноземців. Більшість із них – це українці. Міністерство інвестицій та розвитку хоче продовжити час легальної роботи іноземців.

Про це повідомляє "Монітор Інфо".

"Підприємці нарікають, що іноземці, здобувши досвід і кваліфікацію, часто тікають із Польщі. Йдеться про забезпечення умов для життя не тільки людям, які приїжджають на роботу, а й їхнім родинам. Це, наприклад, допомога в забезпеченні помешканням, – каже міністр інвестиції та розвитку Єжи Квєцінський. – Ми хочемо опрацювати програму протягом першої половини цього року і в другій половині 2018 р. більшість кроків буде впроваджено", – додав він під час розмови з репортером "RMF FM".

"У 2017 р. у Польщі працювали 1,2–1,5 млн українців, – підкреслив міністр інвестицій та розвитку. У 2030 р. на польському ринку праці бракуватиме 1,5 млн осіб, тому міграція повинна рости. Минулого року до нашої системи надійшли близько 1,8 млн заяв від українців, але складно сказати, скільки із них почали працювати. За нашими оцінками, це 1,2–1,5 млн осіб, причому 1,5 млн – це оптимістичний прогноз, а 1,2 млн – досить реальний показник", – наголосив Квєцінський.

Міністр зазначив, що в наступні роки міграція зростатиме.

Робота над спрощеним визнанням дипломів і ступенів

"Нам потрібно показати, де польській економіці потрібні мігранти, в яких галузях, в яких спеціальностях, у яких частинах країни. Ми хочемо передавати цю інформацію як підприємцям, так і самим іммігрантам, щоби направляти їх туди, де вони найбільш потрібні", – розповів Єжи Квєцінський.

"Це проблеми, схожі до тих, які були у нас, коли ми увійшли до ЄС, коли наші працівники виїжджали до інших країн ЄС. Тепер нам потрібно створити відповідні умови для мігрантів, зокрема зі сходу. Ми будемо працювати над визнанням кваліфікацій, якщо це через якісь причини не буде можливим, будемо ці кваліфікації підвищувати", — додав міністр.

Надрукувати
мітки:
коментарів