Поділитись:

На Землю може впасти космічна станція, – науковці

Середа, 28 березня 2018, 21:08

Більше року тому космічну стацію Тяньгун-1 визнали штучним неконтрольованим метеоритом. Вона піднялася у небо у 2011 році. А в 2016 вона перестала відповідати на команди із Землі.

Ймовірно, космічна станція впаде на Землю 1 квітня, – повідомляє Українська правда.Життя.

Але через швидкість, з якою летить станція, впасти на Землю вона може днем раніше або пізніше. Хоча більша частина космічного апарату згорить, поки буде падати через атмосферу, все ж є ймовірність, що до поверхні Землі долетять уламки.

Але перейматися не варто. Шанси постраждати від падіння станції на Землю рівні нулю, так як близько 70 % Землі вкриті водою.

Тяньгун-1 – 50-й за розмірами космічний корабель, який впав на Землю. Проте уламки жодного з них не завдали шкоди людям.

Найбільшою неконтрольованою станцією була SkyLab. Вона важила 77-тонн і розпалася над Західною Австралією. Проте ніхто не постраждав.

Спрогнозувати місце падіння неможливо. Як зазначає декан факультету права Університету Західного Сіднею, за будь-які збитки, спричинені падінням станції, відповідальність нестиме Китай.

До того, як Земля втратила зв'язок із станцією, вона відпрацьовувала технології зближення і стикування космічних апаратів. Ще у 2012 і 2013 році її відвідували астронавти.

Надрукувати
мітки:
коментарів