Поділитись:

Працівники луцького "Богдана" просять захисту у Гройсмана

Четвер, 29 березня 2018, 12:31

Працівники Луцького "Автоскладального заводу №1" АТ "АК "Богдан Моторс" просять Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана недопустити знищення вітчизняного автовиробництва.

Про це повідомляється на сайті підприємства.

Трудовий колектив наголошує на неприпустимості закупівлі списаного громадського транспорту з Європи за державні кошти, оскільки така техніка вже не перебуває на гарантії виробника і несе підвищену аварійну загрозу для пасажирів.

Працівники заводу вказують на нехтування міською радою Луцька критеріїв безпечності та економічної доцільності під час оновлення автопарку комунального електротранспорту. Попри численні протести лучан та місцевих народних депутатів, 28 березня міська рада з третьої спроби ухвалила рішення про закупівлю 2 вживаних тролейбусів зі Швейцарії. На це з бюджету міста виділять близько 2 млн грн. Швейцарські тролейбуси перебували в експлуатації 21 рік, були списані і тепер підлягають утилізації або продажу на металобрухт, наголошують працівники підприємства.

Працівники заводу наголошують, що дефіцит замовлень в Україні призводить до незавантаженості вітчизняних виробничих потужностей. А це призводить до скорочення робочих місць на українських підприємствах і відтоку кваліфікованих працівників, зокрема інженерів та конструкторів за кордон.

Персонал заводу звертається до Прем'єр-міністра з проханням звернути увагу на проблему і посприяти державній підтримці українського автобудівництва, оскільки воно є джерелом прибутку для державного бюджету та займає третє місце у структурі українського експорту за кордон. Зокрема, у 2017 році експорт продукції машинобудування лише до країн ЄС приніс Україні $2,68 млрд прибутку.

Нагадаємо: працівники "Автоскладального заводу №1" АТ "АК "Богдан Моторс" 28 березня вийшли на мітинг під стіни міської ради з вимогами підтримати вітчизняного виробника та відмовитися від придбання вживаних тролейбусів зі Швейцарії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ШВЕЙЦАРСЬКІ ТРОЛЕЙБУСИ КУПУЮТЬ ЧЕРЕЗ ФІРМУ-ПРОКЛАДКУ, – ЛУЦЬКИЙ ДЕПУТАТ

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
28 лютого 2024
12 лютого 2024
08 лютого 2024
29 січня 2024
29 жовтня 2023
07 вересня 2023
30 серпня 2023
16 серпня 2023
22:23