Поділитись:

Тролейбуси із швейцарського плеча і ображений луцький автопром: фоторепортаж із сесії

Четвер, 29 березня 2018, 16:10
Тролейбуси із швейцарського плеча і ображений луцький автопром: фоторепортаж із сесії

Тролейбуси із швейцарського плеча і ображений луцький автопром: фоторепортаж із сесії

Приблизно о 10:00 ранку 28 березня вулицею Богдана Хмельницького проїхати було неможливо. Тому патрульні регулювали рух і відправляли знервованих таким кіпішем водіїв в протилежну сторони від Луцькради. Тим часом вулицею Хмельницького повільно, але впевнено, як величезна яскрава гусениця, дедалі ближче підбирався кольоровий тролейбус, обклеєний плакатами з написом "ні іноземним тролейбусам". Виявилось, це працівники луцького автозаводу "Богдан" приїхали під стіни мерії, аби висловити свій протест.

Два мільйони гривень = два вживаних швейцарських тролейбуса

Представники місцевого автопрому виступили проти рішення міської ради закупити за державні кошти вживані тролейбуси зі Швейцарії.

Незвичний напрямок руху авто для цієї вулиціНезвичний напрямок руху авто для цієї вулиці

Озброївшись плакатами, мітингарі пішли "штурмувати" сесійну залу Луцькради.

Там вже події розгортались у звичному для сесійних засідань режимі. Кожен сипав щедро своїми аргументами, інколи доводячи свою правду настільки, що здавалось от-от хтось х них зірве голос – чи представники автопрому, чи влади.

Зранку в міській раді було людно і гучноЗранку в міській раді було людно і гучно

Врешті вирішили: оскільки депутати не вірять, що на "Богдані" не використовують двигунів російського виробництва, було рішення запросити всіх охочих до себе в гості, на завод, де й покажуть нутро кожного "богданівського" тролейбуса, якщо треба.

Мітингувальники довго не покидали стін ЛуцькрадиМітингувальники довго не покидали стін Луцькради

А два мільйони гривень з міського бюджету все ж підуть на купівлю двох вживаних швейцарських тролейбусів.

Сформувавши порядок денний, місцеві обранці взялись за роботу. Тим часом депутат Ігор Поліщук повідомив, що мітингарі, від'їжджаючи від міської ради, збили автобусом свого виробництва, в якому відмовили гальма, дорожній знак.

Депутат Ігор Поліщук хоче щось сказатиДепутат Ігор Поліщук хоче щось сказати

Мітингарі ж сказали, що гальма не відмовляли, знак не збивали. У патрульній поліції Волині розповіли, що тролейбус знак не збив, а тільки трохи похилив.

Представник автозаводу Представник автозаводу "Богдан" висловлює позицію мітингувальників

"Свободівець" Микола Федік слухає Гімн України

Картка для гоолсуванняКартка для гоолсування

Нагорода для депутата Валерія БондарукаНагорода для депутата Валерія Бондарука

Бійка на сесії не пройшла даром

Цю сесію варто запам'ятати і тому, що на ній офіційно розформувалась фракція "Радикальна партія Олега Ляшка". Коли доповідати вийшов начальник Луцького відділу поліції ГУ НП у Волинській області Олег Кічук, то до нього питань було чимало. Багатьох депутатів не відпускали думки про минулу скандальну сесію, де було все: і бійка, і музика, і матюки… Олег Кічук розповів, що результати сесії такі – відкрито два кримінальні провадження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "ПРОДАЛИСЬ ЗА 30 СРІБНЯКІВ", – ЛЯШКО ПРО ЛУЦЬКИХ РАДИКАЛІВ

Депутат Ігор Поліщук про якість Депутат Ігор Поліщук про якість "богданівських" автобусів

"Наробили рейваху", - директор ЛПЕ Володимир Пуц до мітингувальників

Депутат Андрій АвраменкоДепутат Андрій Авраменко

Депутати Микола Яручик та Андрій ПокровськийДепутати Микола Яручик та Андрій Покровський

Депутат Микола Дендіберін цікавився, а що ж буде тим, хто кидався пляшками на минулій сесіїДепутат Микола Дендіберін цікавився, а що ж буде тим, хто кидався пляшками на минулій сесії

Після затвердження бюджетного перерозподілу коштів народні обранці, журналісти, активісти пішли обідати. Депутат Євгеній Ткачук, повернувшись після обіду, виявив в себе несправний пульт для голосування.

"Це диверсія", – пожартував в .о. міського голови Григорій Пустовіт, спостерігаючи, як працівники Луцькради кинулись усувати несправність.

Затвердження змін до статуту комунальних підприємств пройшло без довгих обговорень та монологів. Депутат Павло Данильчук зауважив, що в жодного комунального підприємства міста немає наглядової ради, що передбачено законодавством.

Депутат Павло ДанильчукДепутат Павло Данильчук

Вже позафракційний депутат Сергій БулаВже позафракційний депутат Сергій Була

Депутат Олександр Кравченко уважно слухає голос луцького автопромуДепутат Олександр Кравченко уважно слухає голос луцького автопрому

Депутат Борис СмальДепутат Борис Смаль

Чимало питань ставили цього разу начальнику управління освіти Зіновії Лещенко. Зокрема її допитували депутатки Алла Надточій та Анна Мовяк.

"Ви ж як вчитель мене розумієте", – звернулась до Надточій Зіновія Лещенко.

Депутатка Алла НадточійДепутатка Алла Надточій

Депутат від фракції Депутат від фракції "Свобода" Богдан Богонос

Депутат Євгеній ТкачукДепутат Євгеній Ткачук

Представники муніципальної варти охороняють чи то меблі, чи то правопорядокПредставники муніципальної варти охороняють чи то меблі, чи то правопорядок

"О! Алла Володимирівна ще й вчитель", – не стримався, щоб не сказати цього Григорій Пустовіт.

Списавши з декількох комунальних підприємств та лікарень основні засоби, які вже не підлягають ремонту, прийнявши в комунальну власність гуртожиток на бульварі Дружби Народів депутати взяли 20-хвилинну перерву.

Після перерви знову робота пішла швидше, аніж зазвичай.

В.о. керівника Луцької місцевої прокуратури Катерина БаласВ.о. керівника Луцької місцевої прокуратури Катерина Балас

Цього разу активіст Сергій Рижков не був таким активним, як на минулій сесіїЦього разу активіст Сергій Рижков не був таким активним, як на минулій сесії

"Давайте, щоб сесію сьогодні завершити раніше. Знаю, що наївно звучить, але треба у світле й добре вірити", – підбадьорював депутатів Григорій Пустовіт.

"Треба робити!" – вигукнула завсідниця сесійних засідань у Луцькраді пані Людмила.

Екс-Екс-"радикал" екс-радикальної фракції Олега Ляшка у Луцькраді, а віднині позафракційний депутат Костянтин Петрочук

Після розгляду "земельних" проектів рішень журналісти не поспішали розходитись, бо ж чекали, які ж запити озвучать депутати.

Коли ти депутат і тобі сумно на сесійних засіданняхКоли ти депутат і тобі сумно на сесійних засіданнях

Врешті, о 18:00 з копійками сесія завершилась, всі розходились додому, лише пані Людмила, очевидно, не поспішала, а розпочала дискусію з охоронцем міськради щодо непотрібності нещодавно встановлених турнікетів.

Надрукувати
мітки:
коментарів