Поділитись:

Лицарі, кликуни і моторошні екскурсії: у Луцьку відбувся конкурс туристичних проектів

П'ятниця, 30 березня 2018, 14:00
Лицарі, кликуни і моторошні екскурсії: у Луцьку відбувся конкурс туристичних проектів

Активні лучани представили свої проекти, завдяки яким можна розвивати туризм і залучити в місто туристів.

Свої ідеї учасники конкурсу соціальних проектів туристичного спрямування представили 30 березня на засіданні конкурсної комісії.

Начальник управління туризму та промоції міста Катерина Теліпська розповіла, що цьогоріч на конкурс подали менше проектів, аніж торік. Було подано 22 ідеї, з них відібрали 17, які найбільше відповідали критеріям конкурсу.

"Дякую, що ви є небайдужими людьми, живете містом, його привабливістю, його зацікавленістю для туристів, робите все, щоб місто отримало родзинку у ваших ідеях", – звернувся до учасників в.о. міського голови Григорій Пустовіт.

Студентка ЛНТУ Анастасія Волончук представила свою ідею під назвою "15 стільців монархів". Проект передбачає виготовлення 15 старовинних стільців з дерева із символами країн, звідки приїжджали до Луцька монархи.

Мирослав Савоннік назвав свій проект "Вандалізм чи мистецтво?", який полягає в тому, щоб скласти туристичний маршрут муралами міста. Також під час екскурсії екскурсовод розповідатиме про історію і суть кожного муралу.

Одна з луцьких лицарів Клубу історичної реконструкції "Айна бера" Карина Дикса запропонувала створити мобільну фотозону на території Луцького замку, де кожен зможе переодягнутись в костюм середньовічного міщанина і сфотографуватись в цьому вбранні.

Віталій Новицький запропонував проводити екскурсії дахом найдовшого будинку світу.

Ідея Тимура Чибана полягала в подорожах річкою Стир.

Представники ГО "Імаго", які є організаторами щорічного анімаційного фестивалю "Задзеркалля", висловили ідею розроблення анімаційних роликів про Луцьк, головним героєм яких буде кликун.

Юрій Мірченко, який вже 4 рік працює екскурсоводом сказав, що в Луцьку театралізованих екскурсій тільки дві. Він пропонує театралізовану екскурсію під назвою "Страхітливі історії Луцька".

Екскурсія буде починатись з Театрального майдану, де туристам буде розповідатись історія про чуму, яка вирувала колись в Луцьку, та про поховання на нинішній території готелю "Україна".

Після цього маршрут пролягатиме біля пам'ятника Святому Миколаю, біля Хрестовоздвиженської церкви й іншими локаціями, далі – на Площу ринок, де кат епохи Середньовіччя розповідатиме, за що і кого страчував. Закінчиться екскурсія на В'їзній вежі Луцького замку..

Оксана Цимбалюк презентувала свій проект "Обличчя Луцька".

Капітан луцького клубу історичної реконструкції "Айна Бера" Сергій Ващук представив проект "Середньовічний Лучеськ. Доблесть віків". Суть полягає в проведенні фестивалю середньовічної культури в замку Любарта 2 вересня 2018 року. Такий захід дозволить жителів та гостей міста ознайомити з життям середньовічного Лучеська.

Віктор Федосюк запропонував видати каталог реконструкції історичних подій З'їзду монархів та організувати виставку творчих робіт художника Олександра Дишка.

Також ще один його проект – реконструкція З'їзду монархів на одному із поверхів однієї з башт замку.

Врешті члени комісії вирішили опрацювати надані проекти, підрахувати бали і оголосити переможців. Зауважимо, що бюджет конкурсу – 100 тисяч гривень. Умовами конкурсу передбачають співфінансування реалізації проектів-переможців.

Надрукувати
мітки:
коментарів