Поділитись:

На голову Іваничівської райради завели кримінальну справу

П'ятниця, 30 березня 2018, 17:25
На голову Іваничівської райради завели кримінальну справу

Стосовно голови Іваничівської районної ради Андрія Бадзюня відкрили кримінальне провадження за статтею "Самоправство".

Про це повідомляє "БУГ".

Заяву, підписану головою Іваничівської РДА Лілією Кревською, правоохоронці отримали 28-го березня.

Провадження відкрили за фактом інциденту, який стався 23-го березня – голова Бадзюнь, не розірвавши договору оренди кабінету, що надавався в користування працівникам РДА, допустив заміну замка в дверях, вирвавши серцевини, та заселив туди своїх працівників.

Кабінет на 2-му поверсі приміщення районної ради раніше належав першому заступнику голови РДА і останнім часом не використовувався, оскільки ця посада є вакантною.

Власником майна є районна рада. Раніше Бадзюнь звертався до райдержадміністрації з тим, щоб кабінет звільнити. Коли голова РДА не відповіла згодою на цю пропозицію, адже невдовзі планує поповнити штат, у райраді вдалися до радикальніших методів – вирвали старий замок, встановили новий і "заселили" туди своїх працівників. Причому зробили це у час, коли голови РДА Лілії Кревської не було на робочому місці.

Відтак голова адміністрації написала заяву в правоохоронні органи, аби там з'ясували, чи мав Андрій Бадзюнь право так чинити. Законність його дій досліджують співробітники районного відділення поліції.

За фактом самоправства, тобто самовільного вчинення будь-яких дій, якщо такими діями була заподіяна значна шкода громадським інтересам, розпочато кримінальне провадження.

Якщо провину голови райради доведуть, то йому загрожує покарання, адже санкція статті передбачає штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, виправні роботи на строк до двох років або арешт на строк до трьох місяців.

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
16 квітня 2024
10:15
26 березня 2024
15:46
20 березня 2024
09:47
10 березня 2024
07 березня 2024
22 лютого 2024
20 лютого 2024
16 лютого 2024