Поділитись:

Після моєї служби жодна людина не набила мені пику, – голова ОДА Савченко пригадав "ментовські" часи

Субота, 31 березня 2018, 09:10

Новопризначений голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко під час інтерв'ю на суспільно-політичному ток-шоу "Протилежний погляд. LIVE" пригадав часи, коли працював у правоохоронних органах.

Власне, про ці часи йому нагадав раніше народний депутат від Волині Ігор Гузь. У своєму "Фейсбук" він описував Савченка як людину, яка розганяла акцію "Україна без Кучми".

"Я виріс практично в середовищі протестних акцій, захищаючи владу, чи скоріше забезпечуючи спокій", – прокоментував голова ОДА.

"Я сприймаю деякі закиди патріотичних сил, навіть ура-патріотичних сил, що я був на стороні, наче б то, влади. Але я служив у міліції. В той же час, я не можу сказати, що хтось після моєї служби (я не працюю з 2010 року), під час служби, жодна людина не зустріла і не набила мені пику, скажемо так", – зауважив Савченко.

ПАРТНЕР ПРОГРАМИ МАГАЗИН ЧОЛОВІЧОГО ОДЯГУ ARBER PORT-CITY

Він зазначив, що попри те, що Юрій Луценко належав у ті часи до опозиційних Кучмі сил, ставши пізніше міністром внутрішніх справ, запросив його працювати.

"Слова (Луценка, - К.) були дуже прості: "Ти один мент, якого я знаю. По-друге, ти вів себе завжди порядно і толерантно", – пригадав Савченко.

Ведучий Тарас Шкітер запитав, як голова Волинської ОДА ставиться до проявів вуличної демократії, на кшталт мітингів, протестів, майданів. Олександр Савченко зауважив, що Конституція гарантує право на висловлення будь-яких дій, які не супроводжуються порушеннями. Зауважив, що під час акцій потрібно вміти тримати себе в руках, бо часом хотілося всіх розігнати.

"Я розумію настрої людей, їх ситуацію, яка була. Вони мали право. Тим паче, що тоді трапилися серйозні трагічні події, пов'язані із Гонгадзе. Ми не допускали, виконуючи певні, можливо, й емоційні накази, до буквального вирішення тих завдань, які перед нами ставили. Ми шукали варіанти, аби досягнути результату зовсім іншими.. (методами). Ви пам'ятаєте знамениті записи Мельниченка "вивезти в ліс". Були й такі, що вивозили. Ми цього не робили. Моя команда, яка тоді була. А мій керівний склад – це можна назвати командою", – згадав Савченко.

Довідка:

Олександр Савченко із 1984 служив в органах внутрішніх справ на різних посадах. У 199 році очолив управління охорони громадського порядку ГУМВС України в м.Києві, пізніше, був заступником начальника Главка – начальник міліції громадської безпеки.
На початку 2000-них працював у департаменті адміністративної служби міліції та департаменті громадської безпеки МВС України.
У 200 році став директором Департаменту Державної служби охорони МВС України. І з 2007 по 2019 роки працював заступником Міністра внутрішніх справ України.

Надрукувати
мітки:
коментарів