Поділитись:

Українці почали обирати собі сімейних лікарів

Понеділок, 02 квітня 2018, 14:15
Українці почали обирати собі сімейних лікарів

Сьогодні, 2 квітня, стартувала медична реформа.

З цього дня починається перший етап реформи – з вибору лікаря первинної медичної допомоги в рамках кампанії "Лікар для кожної родини", – інформує Finance.ua.

У рамках кампанії "Лікар для кожної родини" українці повинні підписати декларації з сімейним лікарем, терапевтом або педіатром. На основі цих документів пацієнта закріплять за конкретним лікарем, який буде одержувати оплату в залежності від кількості пацієнтів, а нарахування оплати за цим принципом почнеться з липня.

Передбачається, що з початком медичної реформи суттєво збільшаться доходи сімейних лікарів, терапевтів і педіатрів. При цьому терапевт зможе обслуговувати не більше ніж 2 тис. пацієнтів, сімейний лікар – 1,8 тис., педіатр – 900. Для підписання декларації можна обирати лікаря в будь-якому медзакладі, що надає первинну медичну допомогу.

Окремо підкреслюється, що підписати декларацію з лікарем можна тільки в медичних установах, які приєдналися до реформи.

Ці лікарні будуть брендовані наклейкою "Тут можна обрати свого лікаря". Для підписання декларації необхідно при собі мати паспорт, ідентифікаційний код та мобільний телефон. Для дітей до 14 років необхідно свідоцтво про народження. Кампанія з підписання декларацій з лікарями безстрокова. В Україні понад 100 тис. осіб вже підписали декларації з лікарями.

Надрукувати
мітки:
коментарів