Поділитись:

Черги, пільги та корупція: як хазяйнують на волинській митниці

Середа, 16 березня 2016, 15:40
Черги, пільги та корупція: як хазяйнують на волинській митниці

На автопереході "Ягодин" охочих перетнути кордон стало в рази більше, ніж, приміром, рік тому. Про причини черг на митному посту, санітарні норми і зловживання посадовців розповів Кордон.

МОДНЕ ДЕШЕВЕ АВТО

Одна з причин довжелезної черги на кордоні – транспортні засоби з іноземною реєстрацією.
Майже 60% автомобілів, що стоять на пропускному пункті, мають польську реєстрацію. Згідно з чинним законодавством, громадяни України, які керують такими авто за дорученням або є їхніми співвласниками, можуть ввозити їх на митну територію нашої держави на термін не більше 5 днів. Тож кожні кілька діб вони знову й знов проїжджають через митницю.

Таким чином, громадяни України намагаються зекономити на придбанні якісного авто, не витратившись на розмитнення.
Наприклад, орієнтовна ціна на "Фольксваген Пассат" (1995 року випуску) коливається у Польщі, залежно від стану, в межах 1,5-2 тис. злотих (приблизно 660 доларів). Вони, порівняно, є доступними і дешевими для наших громадян. Натомість в Україні за таку ж покупку необхідно заплатити 6-8 тис доларів.

"ЧЕРВОНИЙ" ТА "ЗЕЛЕНИЙ" КОРИДОРИ НАГАДУЮТЬ СМІТТЄЗВАЛИЩЕ

На постійній комісії районної ради з питань дотримання законності, правопорядку, прав людини, депутатської діяльності та етики, яка відбулася 17-го грудня 2015 року, обговорювали порядок перетину кордону та санітарні проблеми на прилеглій до митниці території.

Щодо дотримання санітарних норм, то конкретних відповідей на ці питання так і не отримали ані від капітана ДПС Крюковського О.В, ані від представника митниці Ждань Т.П.

Усі коментарі зводились до зобов'язань комунальної служби Рівненської сільради. При цьому було зачитано доповідну рівненського сільського голови, згідно з якою в них немає коштів на проведення робіт по збору та вивезенню сміття.

На початку березня у вищезгаданій зоні з'явилось хоча б два біотуалети. Однак територія вздовж "червоного" коридору нагадує мінне поле, яке пройти неможливо.

Черги, пільги та корупція: як хазяйнують на волинській митниці

Нещодавно встановлені біотуалети на примитній території

Справжнє сміттєзвалище спостерігаємо на просторах масивів ДП "Прибузький лісгосп". Однак у їхньому журналі обліку лісопорушень жодного протоколу по ст. 173 (засмічення лісових насаджень) ми так і не виявили.

Черги, пільги та корупція: як хазяйнують на волинській митниці

Стоячи в черзі у "червоному" коридорі, можна насолоджуватись чудовими краєвидами

Черги, пільги та корупція: як хазяйнують на волинській митниці

У "зеленому" коридорі ситуація не краща

Надрукувати
мітки:
коментарів