Поділитись:

Протерміновані препарати і неналежний медогляд: на Волині порушують права засуджених

Вівторок, 03 квітня 2018, 16:34

Заступник прокурора області Сергій Єфремов зауважив, що на Волині загалом забезпечено систематичний та принциповий нагляд за додержанням законів при забезпеченні прав ув'язнених та засуджених осіб на охорону здоров'я.

На усунення порушень з цих питань у минулому та поточному роках органами прокуратури області внесено 12 вказівок, за результатами розгляду яких до відповідальності притягнуто 16 посадовців, – інформує прокуратура Волині.

Однак ще не досягнуто безумовного додержання законів при забезпеченні медико-санітарних вимог в ізоляторах тимчасового тримання ГУНП в області.

Є випадки зберігання та використання в ізоляторах медичних препаратів, строк дії яких закінчився, поміщення ув'язнених до карцеру без попереднього медичного їх огляду лікарем, неповідомлення органів прокуратури про виявлені в поміщених до ізоляторів осіб тілесні ушкодження.

Поширеним в роботі лікарів закладів медичної допомоги є формалізм при проведенні первинного медичного огляду осіб, які переміщаються під вартою, без з'ясування реального стану їх здоров'я, діагнозів та анамнезу захворювань.

Непоодинокими є факти неналежного виконання професійних обов'язків медичними працівниками установ попереднього ув'язнення та виконання покарань області. За трьома фактами неналежного надання медичної допомоги засудженим органами прокуратури області упродовж минулого та поточного років розпочато кримінальні провадження, одне з них з обвинувальним актом скеровано до суду, а по інших триває досудове розслідування.

Надрукувати
мітки:
коментарів