Поділитись:

"Набридло боротися з вітряками", – Імберовський про вихід із "Самопомочі"

Середа, 04 квітня 2018, 09:02

Депутат Волинської обласної ради Михайло Імберовський детально пояснив, чому вирішив піти із "Самопомочі".

Про це він написав у Facebook.

"Після Революції Гідності я не міг бути стороннім спостерігачем, за подіями що відбуваються в країні і вирішив долучитись до активного громадського життя. Я свідомо вибрав для себе "Самопоміч", тому що ідеї, які декларувались, були досить близькі та подобались мені. Не маю звички шукати для себе якихось привілеїв, тому, хоча була можливість відразу очолити одну з ініціативних груп активістів "Самопомоічі" після знайомства із активом партії у Львові, я долучився до однієї з них, які створювались в Луцьку, вибрав для себе напрямок енергоефективність і пішов з ним до людей, адже у квітні 2014 був перший серйозний стрибок на енергоносії в Україні, так народився проект "Енергоощадне місто", результатом якого було встановлення десятків лічильників тепла у багатоповерхівках Луцька, а також прийняття міськрадою програми співфінансування таких заходів у співвідношенні 40% – мешканці, а 60% – бюджет міста", – розповів депутат.

Однак, зауважує, що за все перебування у "Самопомочі" вже в статусі депутата він постійно був втягнутий в якусь "мишину вовтузню".

"Почалось все з формування фракції в обласній раді. Згідно із положенням про фракцію мене було обрано керівником фракції в обласній раді, це рішення затвердив центральний виконком партії. Однак окремим моїм однопартійцям таке рішення не сподобалось і замість порозуміння та злагодженої роботи час витрачався далеко не на генерацію спільних напрацювань у вигляді проектів рішень, а на тлумачення внутрішньопартійних документів, з якими перед виборами всі були цілковито згідні, підписуючи відповідний меморандум. Врешті два депутати вийшли з фракції, таким чином розваливши її. Політрада партії не зважила це порушенням партійної дисципліни, а навпаки піддалась тиску цих депутатів і дозволила їм створити нову фракцію", – зауважив Імберовський.

Він не вступив у новостворену фракцію.

"Парадокс, але в обласній раді я знаходжу порозуміння і взаємодію з депутатами усіх політичних сил, які там представлені, крім депутатів від "Самопомочі", – зазначив депутат.

Проте, зауважив, найбільшим розчаруванням в партії для нього став відхід від декларованих принципів демократичності.

"За Статутом партії – всі керівні органи від низу до верху мають обиратись шляхом відкритого голосування і прозоро, а, отже, демократично. На жаль, як показала практика, в "Самопомочі" ці процеси стали на шлях, що протилежний розвитку... Так процес обрання голови волинської "Самопомочі" у 2017 році був розтягнутий майже на півріччя і супроводжувався різким збільшенням кількості членів партії і осередків, як правило, одночасно із жовтневими виборами до 19 об'єднаних територіальних громад Волині, врешті грудневими виборами керівника і насамкінець нещодавнім рішенням центрального виконавчого комітету партії про призначення на Волині в.о. голів обласного і міського осередку…. І це, нажаль, не лише на Волині... То про яку демократію може бути мова?" – обурився Імберовський.

"Я кажу, що втомився боротись із вітряками, я хочу служити громаді, а вже вона нехай вирішує, чи достойний я бути її представником у виборчих органах влади", – підсумував він.

Надрукувати
мітки:
коментарів