Поділитись:

Селище Жовтневе хочуть назвати Благодатним

Четвер, 17 березня 2016, 10:15
Селище Жовтневе хочуть назвати Благодатним

Позачергова сесія Жовтневої селищної ради більшістю голосів підтримала вибір громади перейменувати Жовтневе на Благодатне.

Суперечки щодо перейменування селища Жовтневе – супутника Нововолинська тривали майже три місяці. На громадських слуханнях для населеного пункту пропонували десяток нових назв, зокрема, "Гірниче", "Покровське", "Благодир", "Молодіжне", "Шахтарськ" та ін. Оптимальним варіантом стала назва "Благодатне" – повідомляє Національна телекомпанія України "Волинська регіональна дирекція".

Депутат селищної ради Ганна Стерницька розповіла, що нову назву запропонував місцевий священик.

"Люди вирішили назвати Благодатним, проте таким воно буде тоді, коли ми всі будемо працювати. В селищі зараз працює лише 5 % жителів, і це слава Богу! Найголовніше на сьогодні – це дати робочі місця і залучити молодь до праці. Ось тоді буде благодать і майбутнє якесь", – сказав громадський активіст, підприємець Олексій Гольчук.

Повною несподіванкою для депутатів стало повідомлення Інституту національної пам'яті про те, що в профільному комітеті Верховної Ради погодили іншу назву – Новобіличі. Остаточне рішення – за парламентом.

Зміна радянських назв вулиць та населених пунктів пов'язана з процесом декомунізації, відбувається згідно із законом "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки". Верховна Рада України ухвалила відповідний закон у квітні 2015 року.

Читайте також: ВОЛИНСЬКЕ МІСТО ХОЧУТЬ ПЕРЕЙМЕНУВАТИ

Надрукувати
мітки:
коментарів