Поділитись:

У Луцьку голову ОСББ оштрафували за відмову розносити повістки призовникам

Середа, 04 квітня 2018, 16:53

Голові асоціації ОСББ у Луцьку Юлії Сабатюк призначили штраф за відмову розносити повістки призовникам.

Про це Юлія Сабатюк розповіла ІА "Конкурент".

Сьогодні, 4 квітня, голова асоціації ОСББ у супроводі журналістів прийшла у Луцький об'єднаний міський військовий комісаріат, аби з'ясувати, на яких підставах її змушують роздавати повістки призовникам.

Нагадаємо: Юлію Сабатюк викликали у міський військовий комісаріат для ознайомлення і підписання протоколу про адміністративне порушення через її відмову як голови асоціації вручати повістки призовникам.

Як розповіла пані Юлія, пресу у приміщення не пустили, посилаючись на те, що військкомат – режимний об'єкт. Саму Юлію Сабатюк змусили здати телефон і сумку.

"У кабінеті військового комісара підполковника Худика я намагалася пояснити, але ніхто абсолютно моїх роз'яснень не слухав. Зразу написали постанову і оштрафували. Я вже була в адвоката, все з'ясувала. Будемо робити розголос цієї справи, бо так не можна. І справа навіть не у штрафі", – повідомила голова ОСББ.

До слова, розмір призначеного штрафу становить 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Проте військовий комісар Василь Худик, зі слів Юлії Сабатюк, вважає свої дії правомірними, адже в країні війна.

Юристи ж називають такі дії представників військкомату неприпустимими, доставляти повістки призовникам не входить до повноважень голів ОСББ.

"Ми не власники, ні реєстру в нас немає, люди реєструють, кого вважають за потрібне, беруть усі довідки в ЦНАПі, я ж до того не маю ніякого відношення", – додала Юлія Сабатюк.

Окрім того, в розпорядженні військового комісара йдеться про те, що пані Юлія "зобов'язана сповістити" і "забезпечити явку призовника", а також у триденний термін надати представникам військкомату другий екземпляр повістки з підписом призовника.

"Совдеп повний, справжній, і ніхто не хоче змінюватися. Люди не розуміють, що вони, перш за все, повинні виконувати свої обов'язки, а не "нагружати" когось", – додала вона.

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
23 березня 2024
13 березня 2024
09 березня 2024
18 січня 2024
28 грудня 2023
23 грудня 2023
21 грудня 2023
13 грудня 2023
06 грудня 2023