Поділитись:

Човни, латання алей, кросфіт на пляжі: які плани на луцький парк?

Четвер, 05 квітня 2018, 12:00

У Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки готують до Великодня та нового сезону відпочинку. Тривають поточні роботи із прибирання листя та підрізки дерев.

Частина підприємців, які працюють у парку, вже почали свою діяльність. Відкрилися кафе, із 5 квітня починає роботу мотузковий парк, а вже у ці вихідні ймовірно запустять і парк атракціонів. Тим паче, що погода сприяє і чимало людей уже відпочивають, прогулюються чи гріються на сонці на пляжі.

Міський пляж попри всі Міський пляж попри всі "але" манить лучан

А мотузковий парк уже почав роботу><span class=А мотузковий парк уже почав роботу

Заступник міського голови Луцька Костянтин Петрочук розповів "Конкуренту", що серед новацій 2018 року буде запуск човнів, які курсуватимуть по найдовшому каналу, що неподалік вулиці Глушець. Підприємець уже проводить тут монтажні роботи.

Тут планують облаштувати кафе із човниками ><span class=Тут планують облаштувати кафе із човниками

Окрім цього планується відновити дві алейки. Мова йде про частину алеї, яка тягнеться від педагогічного коледжу до дамби, а також про алею, що з'єднує центральну алею та зоопарк. Ведуть переговори, аби залучити бізнес до цієї справи, як це було восени та влітку.

Частина алеї від коледжу вже осучаснена><span class=Частина алеї від коледжу вже осучаснена

Одна з алей, яку планують змінити у 2018 році><span class=Одна з алей, яку планують змінити у 2018 році

Також у планах відремонтувати дорогу понад дамбою. Тут є необхідність відновити асфальтне покриття. Прохання саме про асфальт, а не бруківку, висловили спортсмени, які тренуються в парку. Справа в тім, що через інший тип покриття надто "забиваються" м'язи.

Алею планують встелити новим асфальтом><span class=Алею планують встелити новим асфальтом

Саме асфальтне покриття найкраще підходить для скороходів. Та й малечі на роликах комфортніше кататися по асфальту><span class=Саме асфальтне покриття найкраще підходить для скороходів. Та й малечі на роликах комфортніше кататися по асфальту

А ось частину двох алейок: та, що біля "Бригантини", а також та, що йде діагонально ліворуч від головного входу, перероблять виконавці. Бюджетних грошей на це не витрачатимуть. Власне, щодо тої, де розміщена "Бригантина", вже виправлення недоліків відбулося. А ось іншу алею виконавець буде перероблювати після свят. Тут потріскалася частина плит, а також вони "роз'їхалися".

Плитка не витримала зими. Її обіцяють замінити після свят><span class=Плитка не витримала зими. Її обіцяють замінити після свят

Крім цього планують у мерії продовжити вставлення лавок та очищувати територію від чагарників.

Попри недоліки, центральний парк ідеальне місце, аби у центрі міста побути на самоті><span class=Попри недоліки, центральний парк ідеальне місце, аби у центрі міста побути на самоті

Таке собі волинське Полісся ><span class=Таке собі волинське Полісся

Костянтин Петрочук розповів, що на цей рік є плани щодо облаштувати території за "Спартаком". Однак щодо того, в який спосіб це будуть робити, залежить від того, чи ухвалять депутати рішення про купівлю територію спорткомплексу. Адже зміни на території варто розглядати в комплексі, каже заступник.

На майданчику планують облаштувати пляжний волейбол та зону для кросфіту><span class=На майданчику планують облаштувати пляжний волейбол та зону для кросфіту

Серед можливих варіантів використання території – облаштування пляжного волейболу та зони для функціональних тренувань типу "кросфіту".

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів