Поділитись:

У волинських супермаркетах, кафе і школах знайшли протипожежні порушення

Четвер, 05 квітня 2018, 15:11
У волинських супермаркетах, кафе і школах знайшли протипожежні порушення

2 квітня співробітники ДСНС здійснили перевірки 20-и об'єктів з масовим перебуванням людей області, за результатами яких складено 11 протоколів.

Рятувальники оглянули шляхи евакуації, перевірили вогнегасники та інші первинні засоби пожежогасіння, вивчили готовність персоналу об'єктів до дій у разі виникнення пожеж та інших ситуацій, – повідомляє відділ інформаційної політики ОДА.

Тож перевірка ТзОВ "Золота Легенда" у місті Володимирі-Волинському, що на вулиці Устилузькій, 154, засвідчила відсутність укладеного договору на обслуговування системи протипожежного захисту (автоматичної пожежної сигналізації), а також відсутність вогнезахисного обробляння горища.

Натомість у будівлі Камінь-Каширської райспоживспілки (м. Камінь-Каширський, площа Культури, 15) відсутня система пожежної сигналізації, дерев'яні елементи не піддано вогнезахисному оброблянню, відсутній пристрій блискавко захисту, а кількість вогнегасників недостатня.

Що ж стосується супермаркету "Слайга" та кафе "Бочка", що у Ковелі на проспекті П. Могили, то інспектори теж виявили ряд протипожежних недоліків: приміщення кухні не обладнано модульною системою пожежогасіння, сигнал від спрацювання системи протипожежного захисту (приймально-контрольних приладів) не виведено на централізований пункт прийняття тривожних сповіщень, а також відсутні дані щодо визначення пожежної небезпеки облицювальних матеріалів стін та стелі у приміщенні кафе. Схожі проблеми й у кафе "Оранж", що розташоване на вулиці Незалежності у Ковелі.

Ряд протипожежних порушень зафіксовано й в будівлі кафе "Романівська садиба", розташованого у селі Війниця Локачинського району. Зокрема, не проведено вогнезахисне обробляння дерев'яних елементів покрівлі, вийшов термін експлуатації вогнегасників, а сигнал від систем протипожежного захисту не виведений на пульт центрального спостереження.

Однак у народному домі "Просвіта" міста Ковеля при проведенні позапланової перевірки порушень не виявлено, а запропоновані в приписі заходи виконані.

Разом із тим перевірили заклади науки та освіти. У загальноосвітній школі-гімназії імені Наталії Ужвій міста Любомль інспектори виявили, що дерев'яні конструкції горища не оброблені вогнетривким розчином, у будівлі не обладнана автоматична пожежна сигналізація, кількість вогнегасників нижча норми, а пожежні кран-комплекти не укомплектовані пожежними рукавами та стволами. Наявні недопрацювання протипожежного характеру виявлені й у Любомльському дошкільному навчальному закладі №1: не перевірено на опір ізоляцію електромереж, недозабезпечено будівлю пристроями захисту від блискавки та вторинних її проявів, не оброблено вогнетривким розчином дерев'яні конструкції горища, не обладнано будівлю автоматичною пожежною сигналізацією та не проведено технічне обслуговування наявних вогнегасників.

Окрім того, у навчально-виховному комплексі селища Ратне дерев'яні конструкції горища не оброблено вогнетривким розчином, не обладнано пожежною сигналізацією об'єкти, не влаштовано пожежну водойму, а вогнегасники не направлено на технічне обслуговування.

А у Рожищенському коледжі Львівського НУВМ та БТ ім С.З. Гжицького не проведена перевірка стану вогнезахисного покриву (просочення), електромережа не перевірена на омічний опір ізоляції, відсутній блискавкозахист над будівлею, не введена в експлуатацію система автоматичної пожежної сигналізації.

"З усіма працівниками закладів та обслуговуючим персоналом рятувальники провели інструктажі з порядку дій на випадок пожеж чи кризових ситуацій, практично вчать користуватися вогнегасниками та відпрацьовують порядок евакуації людей з будівель на випадок загрози їх життю чи здоров'ю. За результатами перевірок керівникам установ і закладів вручають приписи з термінами для усунення виявлених порушень правил пожежної безпеки", – зазначив начальник управління ДСНС у Волинській області Володимир Грошовінчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: БІЛЬШІСТЬ ШКІЛ І ДИТСАДКІВ ЛУЦЬКА – БЕЗ ПОЖЕЖНОЇ СИГНАЛІЗАЦІЇ

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
13:36
24 квітня 2024
23 квітня 2024