Поділитись:

"Луцьктепло" домовилося з "Волиньгазом"

Четвер, 17 березня 2016, 13:03

"Луцьктепло" так і не зменшило заборгованості перед "Волиньгазом", однак керівництво газопостачального підприємства розповів, що певних домовленостей таки вдалося досягнути.

Як повідомив під час засідання обласного Антикризового енергетичного штабу сьогодні, 17 березня, заступник голови правління ПАТ "Волиньгаз" Андрій Карпомиз, теплопостачальні підприємства Нововолинська, Ковеля та Володимир-Волинського повністю розрахувались за лютий, незначний борг зберігається лише за березень, – інформує Слово Волині.

Водночас традиційно складною залишається ситуація із заборгованістю ДКП "Луцьктепло". Так, станом на 1 березня сума боргу становила 24 мільйони гривень, а за 17 днів цього місяця підприємство сплатило лише 1, 9 мільйона гривень.

Втім, посадовець каже, що "Волиньгазу" вдалось дійти згоди у переговорах з Луцькою міською радою.

"Заборгованість зростає і не погашається, але я сподіваюсь, що питання буде вирішено. Тривають переговори", – каже він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЛУЦЬКРАДІ ПРОПОНУЮТЬ ЗАБИРАТИ "МІКРОХВИЛЬОВКИ Й ТЕЛЕВІЗОРИ" У БОРЖНИКІВ "ЛУЦЬКТЕПЛА"

Водночас Андрій Карпомиз наголосив на тому, що поки проблему аж ніяк не можна назвати вирішеною, тому невиключено, що через деякий час знову постане питання відключення котелень від постачання газу.

Заступник директора з комерційних питань ПАТ "Волиньобленерго" Дмитро Іванов також зауважив, що ДКП "Луцьктепло" та КП "Луцькводоканал" псують усю динаміку розрахунків. Так, ці підприємства були попереджені про відключення електроенергії ще 11 березня, пізніше з ініціативи обленерго відключення було перенесено на 15 березня, втім комунальні установи, які практично не погашають влансих боргів, досі отримують електроенергію.

Дмитро Іванов каже, що "Луцьктепло" надсилає близько 100 тисяч гривень щодня, відтак до кінця березня вони перерахують обленерго близько 2 мільйонів гривень. І це при тому, що за місяць підприємство споживає електроенергії загальною вартістю 3,5 мільйони гривень.

Про те, що ситуація на теплопостачальному підприємстві залишається доволі складною, розповів й перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев. З його слів, нині підприємству вдалось виділити близько 4-5 мільйонів гривень обігових коштів, що дозволяє розрахуватись з "Волиньобленерго". Наразі міська рада розробляє графік погашення заборгованості і невдовзі проситиме електропостачальне підприємство узгодити реструктуризацію боргу.

Віце-мер Луцька також наголосив на тому, що борги "Луцьктепла" накопичувались впродовж багатьох років, тому погасити їх за кілька місяців неможливо.

Нагадаємо, під час минулого засідання Антикризового енергетичного штабупредставники "Волиньгазу" заявили, що ситуація на "Луцьктепло" зовсім не така, як її описує заступник мера. Відтак, газовики попередили міську владу про відключення котелень від газопостачання, якщо позитивних зрушень не буде. Ця позиція дуже обурила голову ОДА Володимира Гунчика, який пригрозив газовикам зверненням до Антимонопольного комітету.

Надрукувати
мітки:
коментарів
07 квітня 2024
29 березня 2024
27 березня 2024
23 березня 2024
09:53
21 березня 2024
17:46
05 березня 2024
21 лютого 2024
13 лютого 2024
16:02
08 січня 2024
12:29