Поділитись:

Через лекцію про секс Міносвіти просять перевірити педколедж у Луцьку

Вівторок, 10 квітня 2018, 13:00

Ліга захисту прав жінок "Гармонія рівних" звернулась до Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич з проханням провести перевірку Луцького педагогічного коледжу щодо лекції про секс до шлюбу.

Про це зазначили на сторінці організації у Facebook.

Нагадаємо: лекцію про секс до шлюбу і чистоту дівчини у Луцькому педагогічному коледжі провела волонтер громадської організації "Life центр".

"Честь – єдина дорогоцінність дівчини. Це картина життя, живопис релігійності, вікно вихованості, душа чистоти та пристойності. Але мало в кого вона є…", – вказувала лекторка.

"На прикладі надкушеного яблука і розтріпаної подарункової коробки, "експертка" демонструвала, як неприємно отримувати те, чим користувалися до тебе. Тим самим молоді люди, які практикують дошлюбний секс, апріорі визначалися людьми без честі та бувшими у вжитку, якими вже огидно "користуватися". Тобто живі люди ототожнювались з речами", – зазначили у Лізі захисту прав жінок.

Зі слів організації, виступ мав усі ознаки шеймінгу – практики цілеспрямованого приниження людини з якої б то не було причини, продиктованої прийнятими у суспільстві стереотипами.

До того ж, зауважили в "Гармонії рівних", подібні лекції відбуваються у Луцьку системно у багатьох навчальних закладах міста.

"Це попри те, що закон "Про освіту" забороняє залучати здобувачів освіти до участі в заходах, організованих релігійними організаціями чи політичними партіями (об'єднаннями), крім заходів, передбачених освітньою програмою. А стаття 35 Конституції України гарантує свободу світогляду й віросповідання", – зауважили в організації.

Відтак, Ліга захисту прав жінок звернулась до Міністра освіти Лілія Гриневич, щоб з'ясувати, на яких підставах подібні "лекції" проходять у луцьких навчальних закладах та з проханням провести перевірку Луцького педагогічного коледжу й притягти винних у порушені навчального процесу до відповідальності.

"Гармонія рівних" поважає світоглядну позицію будь-якої людини, якщо вона не суперечить загальнолюдським цінностям. Але ми обурені тим, що дехто намагається нав'язати молоді певну думку як єдино прийнятну й використовує для цього систему освіти. В сучасній державі такий середньовічний підхід дивує та шокує", – заявили в організації.


Надрукувати
мітки:
коментарів