Поділитись:

Паркування по-новому: як на Волині впроваджуватимуть закон

Середа, 11 квітня 2018, 13:16
Паркування по-новому: як на Волині впроваджуватимуть закон

Ретельніше взятися за питання паркування відтепер повинні поліцейські.

Президент України підписав новий закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів". Менше ніж півроку лишилося до набуття його чинності. За цей час і патрульна, і муніципальна поліції мають підготуватися до нововведень, – інформує Волинська дирекція НСТУ.

Зі слів речниці Патрульної поліції Волині Ольги Бузулук, в області діятиме три режими фіксації та оформлення адміністративних матеріалів за порушення правил паркування.

Перший – це коли патрульні бачитимуть правопорушення і писатимуть паперову постанову. Це так званий старий режим, адже вони і зараз так працюють.

Другий режим – це автоматична фото- та відеофіксація. Законом передбачено, що мають бути встановлені стаціонарні камери.

Третій режим – це фото- чи відеофіксація безпосередньо патрульним поліцейським або інспектори із паркування.

Як пояснила Ольга Бузулук, таку посаду мають ввести органи місцевого самоврядування.

Однак у їхні обов′язки повинна входити не лише каральна функція, – вважає директор автошколи, який провів декілька тренінгів для працівників нової поліції Богдан Романюк.

"В Україні нарешті досягли того, що перестали боятися поліцейських. Сьогодні поліцейський – це сервісна служба, до якої йдуть за допомогою. Це інстанція, яка стежить за порядком. Хочуть створити нового інспектора з паркування, то хай краще він дивиться за тим, що в місті бракує місць для того, щоб поставити свій автомобіль", – каже він.

Закон передбачає й інші нововведення: запроваджується система штрафних балів, створюється реєстр власників транспортних засобів "Належний користувач".

"Це означає, напркилад, якщо людина прибала автомобіль, має на нього всі документи, продала його комусь іншому, й інша людина користується автомобілем без доручення, бо воно необов′язкове. І коли правопорушення вчиняє водій, а не власник, то останній зможе якось повідомляти, що це не його автомобіль", – зазначила Ольга Бузулук.

Також буде 17 фактів, за якими патрульний зможе ухвалити рішення щодо евакуації неправильно припаркованої автівки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РЕФОРМА ПАРКУВАННЯ: НА УКРАЇНСЬКИХ ВОДІЇВ ЧЕКАЮТЬ ЗМІНИ

Надрукувати
мітки:
коментарів