Поділитись:

"Київстар" обмежив швидкість мобільного інтернету

Середа, 11 квітня 2018, 17:49

Мобільний оператор "Київстар" встановив обмеження швидкості для послуги передачі даних в 1,8 Мбіт/c після використання перших 6 Гб на добу.

Обмеження почало діяти 11 квітня, – інформує прес-служба оператора.

"Статистика вказує, що 0,5 % абонентів регулярно використовують аномально великі обсяги мобільного інтернету – понад 100 000 мегабайтів щомісяця. Ці абоненти перенавантажують мережу оператора та значно сповільнюють швидкість інтернету для решти 99,5 % абонентів. Щоб надати рівноправний доступ до якісного мобільного інтернету та захистити більшість абонентів від дискримінації, компанія буде застосовувати "Політику справедливого користування мережевими ресурсами": для абонентів, які використали протягом однієї доби понад 6 000 мегабайтів мобільного інтернету, послуга передачі даних до кінця дня може надаватися на швидкості до 1,8 Мбіт/c", – зазначили у повідомленні.

Оператор запевнив, що цієї швидкості буде достатньо для комфортного користування усіма популярними послугами на смартфоні: обмін повідомленнями та дзвінки у месенджерах, пошуком інформації у браузері, стрімінгом відео та музики у хорошій якості тощо.

Також у своїх тарифах "Київстар" пропонує нетарифікований доступ до соціальних мереж та популярних стрімінгових сервісів. А в абонентів з безлімітним інтернетом залишаються всі його переваги:

  • можливість користуватися всіма доступними в Україні онлайн-сервісами без обмежень за обсягом спожитого трафіку;
  • можливість використовувати свій смартфон у якості точки доступу;
  • доступ до безлімітного мобільного інтернету одразу на декількох девайсах завдяки "Інтернет SIM-парі".

"99,5 % наших абонентів, які користуються мобільним інтернетом – витрачають на місяць меньше ніж 100 000 мегабайтів, тому вони не відчують жодних змін. Обмеження може бути застосоване лише до тих абонентів, які використовують аномально великий обсяг інтернету та перенавантажують мережу", – зазначили в компанії.

Надрукувати
мітки:
коментарів