Поділитись:

Netflix не братиме участь у Каннському кінофестивалі

П'ятниця, 13 квітня 2018, 08:17
Netflix не братиме участь у Каннському кінофестивалі

Компанія Netflix відмовилася від участі у Каннському кінофестивалі після того, як стрічкам, що не виходять в повноцінний французький прокат, заборонили брати участь в основному конкурсі.

Під цю вимогу потрапили зокрема всі фільми онлайн-кінотеатру, – інформує Громадське.

Зі слів топ-менеджера Netflix, компанії дозволили показувати фільми в Каннах поза конкурсом, якщо у неї виникне таке бажання. У відповідь сервіс не тільки відмовився від будь-якої участі у фестивалі, а й припинив спілкування з його організаторами.

"Ми прагнемо, аби наші фільми були нарівні з будь-якими іншими фільммейкерами. Це вони задали тон. Я не думаю, що нам буде приємно там перебувати. Тьєррі (Фремо, директор фестивалю, – ред.) говорив, що історія Канн та Інтернету – дві різні речі. Звичайно, це дві різні речі. Але ми обираємо кіно майбутнього. Якщо Канни вирішили застрягти в історії – нічого страшного", – наголосив Сарандос.

Сарандос висловив сподівання на зміну правил Каннського фестивалю і наголосив, що сервіс як і раніше підтримує всі фільми і режисерів. Він пояснив, що якби Netflix домовився з Каннами, то не уникнув би серйозного ризику бути освистаним – так сталося на минулорічному кінофестивалі під час показу фільму "Окча".

Нагадаємо: цьогорічний кінофестиваль у Каннах триватиме з 8 до 19 травня.

Надрукувати
мітки:
коментарів