Поділитись:

Через "нелегалів" на ринках бюджет Луцька не доотримує 5 мільйонів гривень

Четвер, 17 березня 2016, 18:39
Через «нелегалів» на ринках бюджет Луцька не доотримує 5 мільйонів гривень

Деякі підприємці, які мають по декілька торгових точок на ринках, в податковій кажуть, що торгують без продавців.

Знизивши ставку єдиного внеску держава очікувала від підприємців кроку на зустріч, а саме виведення зарплати з тіні та легалізацію робочих місць. Про це сказала під час спільного засідання комісії з питань забезпечення своєчасності сплати податків, внесення інших обов'язкових платежів, ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати, детінізації заробітної плати та робочої групи з питань моніторингу заробітної плати найманих працівників суб'єктів господарювання, які діють на території міста Луцька 17 березня заступник начальника відділу праці управління економіки ЛМР Інна Савчук.

Начальник управління податків і зборів з фізичних осіб Луцької ОДПІ ГУ ДФС у Волинській області Ігор Невар сказав, що його відомство намагається знайти порозуміння з власникам чи директорами ринків, яким на початку року надіслали лист аби вони надали інформацію щодо осіб, які здійснюють діяльність на території базару. Збирала ці відомості податкова для того, щоб визначити реальну зайнятість людей на ринках міста.

"Загалом на території Луцька є діючих 17 ринків на яких облаштовано 6 тисяч торгових місць. Якщо проаналізувати платників єдиного податку, які мають право здійснювати діяльність, то на базарах то загалом у 2590 суб'єктів господарювання є 339 найманих працівників. Тобто ми можемо говорити що 3446 громадян здійснюючи торгівлю не сплачують відповідні податки в бюджет. Фактично від цього недоотримує місцева казна орієнтовно 5 мільйонів гривень",- сказав Ігор Невар.

Він додав, що з тієї інформації, яку вони отримали, було відібрано власників трьох і більше торгових місць, які фактично здійснюють діяльність без найманих працівників. Добровільно громадяни не хочуть легалізовувати найману працю.

Щоправда, як зазначив податківець, з деякими директорами ринків знайшли порозуміння і вони пішли їм на зустріч. Відомство й надалі продовжуватиме збирати інформацію, й проведе роз'яснювальну роботу для недобросовісних підприємців, щоб вони добровільно долучались до сплати податку.

Надрукувати
мітки:
коментарів