Поділитись:

Знайшовся "бик" – підпалив сірник

П'ятниця, 13 квітня 2018, 07:40
Знайшовся «бик» – підпалив сірник

Час їдкого диму від спаленої трави настав. То тут, то там "дбайливі господарі" знищують у вогні непотрібне гілля й опале листя, чорний дим огортає все навкруг. Пожежно-рятувальним службам є чим зайнятися.

Спалювання сухої трави у весняно-літній період – явище звичне. На жаль. Ні заклики екологів, ні збільшення штрафів, ні трагічні наслідки не зупиняють людей. Спалити – дешевше, ніж кудись вивезти. Але чи справді дешевше?

Зі шкільного віку діти знають про шкідливі наслідки від таких дій. Відомо, що руйнування родючого шару ґрунту призводить до зниження урожайності. А якщо горять луги, пасовища, ліси, то у полум'ї гинуть й тварини. Знищується все, що дихає і росте. Не шкода?

Окрім того, вогонь може перекинутися на господарські споруди, житлові будівлі – мало не щороку трапляються такі випадки. Люди згорають живцем!

Невже цього мало, аби нарешті відмовитися від дикунської звички розводити багаття?

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій.Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів