Поділитись:

Скільки часу українцям дають на вибір свого лікаря

П'ятниця, 13 квітня 2018, 12:25
Скільки часу українцям дають на вибір свого лікаря

Виконувач обов'язків Міністра охорони здоров'я Уляна Супрун відповіла на актуальні питання щодо підписання декларацій з лікарями.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

Зокрема, вона розповіла, що педіатр може обслуговувати дітей до 18 років. А з 18 років потрібно буде підписати декларацію з сімейним лікарем або терапевтом. За дітей до 14 років декларацію з лікарем підписують батьки. Це може зробити мама або тато – присутність всієї сім'ї не обов'язкова. Батьки повинні взяти зі собою свої документи (паспорт, ІПН), свідоцтво про народження дитини та мобільний телефон.

Зі слів Супрун, кінцевого терміну підписання декларацій немає.

"Вирішіть, якого лікаря хочете вибрати, можна сходити на прийом до декількох фахівців. Але і не відкладайте все на невизначений термін. Виберіть лікаря, якому довіряєте, і під час наступного візиту підпишіть з ним декларацію", – порадила вона.

Також в.о. Міністра охорони здоров'я розповіла, що навіть без підписання декларації можна безплатно відвідувати лікаря, до якого ви ходили раніше. Однак рано чи пізно треба буде всім підписати декларації.

"Якщо вас влаштовує лікар, до якого ви ходили раніше, підпишіть декларацію з ним під час наступного візиту", – зазначила Супрун.

Надрукувати
мітки:
коментарів