Поділитись:

Весна, шашлик – сміття, пожежа

Автор: Оксана Пуняк |
Субота, 14 квітня 2018, 07:40
Весна, шашлик – сміття, пожежа

Разом із теплом і закінченням посту люди ринули відпочивати на природу: на шашличок.

Місць для цього – до кольору, до вибору, як-то кажуть. Залюбки "заселяють" спеціально відведені місця, а хто хоче більше самостійності – шукають галявини, яких не торкалася рука людська.

Тільки, буває, і після одних, і після інших, залишається неприємний слід – купи сміття. Пластиковий посуд, пляшки, недоїдки, поліетиленові пакети розносить вітер і роздирають тварини. А потім фото таких краєвидів з'являється у соцмережах і усі дружно обурюються на погану владу, яка не спромоглася прибрати усе це неподобство.

І це не єдина небезпека від людей на пікніках. Після застілля на природі треба добре перевірити, чи погасло полум'я. Бо невеличка іскра з вітром і сухою травою можуть наробити великої біди: і для людей, і для тварин.

Попри бідкання-нарікання, крики і покарання, усе це насправді дуже легко зупинити – треба просто кожному прибрати за собою. І думати про наслідки своїх вчинків. І ніхто ні в чому не винен, окрім нас самих.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій.Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів