Поділитись:

У Волинській ОДА думали, як врятувати нововолинську шахту

П'ятниця, 18 березня 2016, 09:50
У Волинській ОДА думали, як врятувати нововолинську шахту

Перспектива розвитку волинської вугільної галузі – лише за добудовою шахти № 10 "Нововолинська". Таку позицію висловив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик під час чергової зустрічі з волинськими шахтарями, директорами шахт та керівним складом ДП "Волиньвугілля", яка відбулася у четвер, 17 березня 2016 року.

Із його слів, попереднє керівництво "Волиньвугілля" не справилося із поставленими завданнями, тому й відбулася заміна директора вугільного підприємства. На сьогоднішній нараді присутній уже новий в.о. керівника ДП "Волиньвугілля" – Валентин Кисельов, – повідомили у відділі інформаційної політики ОДА.

Незважаючи на всі кадрові зміни та ротації, головним для присутніх тут представників трудових колективів залишається питання подальшої перспективи та розвитку волинського вугільного басейну. На жаль, та кількість вугілля, яка видобувається сьогодні, а це близько 800 тонн в день, не в змозі покрити всі витрати пов'язанні із діяльність ДП "Волиньвугілля".

Це знову ж таки тягне за собою низку проблем – невиплату заробітної плати, підвищення соціальної напруги в шахтарських колективах тощо. Відтак, перша та головна вимога до нового керівництва – наявність програми розвитку волинського вугільного басейну на 2016 рік, затверджена Міністром енергетики та вугільної промисловості України.

Валентин Кисельов зазначив, що на сьогоднішній день є програма дій ДП "Волиньвугілля", але вона стосується виключно шахти № 9 та шахти "Бужанська". Окрім цього, керівник розповів про реалізацію наявного вугілля:

"На сьогоднішній день відвантажено близько 10 тисяч тонн наявного вугілля. Отримано близько 8 мільйонів гривень. Кошти були спрямовані на погашення заборгованості із заробітної платі за січень 2016 року та часткове оновлення технічного забезпечення", – сказав він.

Щодо підготовники програми розвитку волинського вугільного басейну, то голова облдержадміністрації назвав пріоритети, на які мають стати основою документу.

"Перший та пріоритетний пункт програми – шахта № 10 "Нововолинська". Маємо зробити все можливе, аби з Державного бюджету були виділенні кошти на її добудову. Це питання має бути підтримане народними депутатами України від Волині. Потрібно докласти максимум зусиль, інакше перспективи волинського вугільного басейну просто не існуватиме, –наголосив Володимир Гунчик.

Окрім цього, голова облдержадміністрації акцентував увагу на необхідності проведенні реорганізації структури ДП "Волиньвугілля" та підписанні довгострокових контрактів із реалізації видобутого вугілля.

"На підготовку, обговорення та представлення програми керівництво ДП "Волиньвугілля" має час до кінця березня 2016 року. Позиція обласної влади побудована виключно на підтримці намірів налагодити роботу "Волиньвугілля". Задля цього інтереси влади, керівників підприємства та трудових колективів мають бути спрямовані виключно на перспективу розвитку волинських шахт", – зауважив Гунчик.

Надрукувати
мітки:
коментарів
15 березня 2024
07 березня 2024
15:50
26 лютого 2024
06 січня 2024
15 листопада 2023
07 листопада 2023
20:34
26 жовтня 2023
14:10
14 липня 2023
19:32
13 липня 2023
11 травня 2023