Поділитись:

Луцьк приєднається до "Години Землі"

П'ятниця, 18 березня 2016, 19:47
Луцьк приєднається до

Наймасштабніша у світі екологічна акція "Година Землі" цьогоріч відбудеться 19 березня о 20:30. Люди у всьому світі вимкнуть світло на одну годину, Годину Землі, щоб показати необхідність об'єднаних дій для боротьби зі зміною клімату.

Луцьк із 2008 року бере участь у цій всесвітній ініціативі. Виконавчий комітет Луцької міської ради підтримує проведення "Години Землі" 2016, - повідомили у відділі екології Луцької міської ради.

Година Землі – це прості щоденні дії – виключати за собою світло і воду, переробляти папір, їздити на велосипеді та багато іншого.

"Акція "Година Землі" демонструє всьому світу, що дії проти глобального потепління не тільки необхідні, але й можливі. "Година Землі" – це більше, ніж година. Ми повинні діяти щодня, роблячи невеликі кроки назустріч майбутньому без зміни клімату; майбутньому, у якому всі забезпечені природними ресурсами; майбутньому, у якому людина живе в гармонії з природою, тому, що саме від нас залежить майбутнє Планети!" – наголошують у міськраді.

Лучан закликали вимкнути цього дня світло і непотрібні електроприлади у квартирі всього-на-всього на одну годину 19 березня з 20:30 до 21:30. Таким чином вдасться заощадити половину кіловата, паливо на вироблення цієї кількості електроенергії не спалюватиметься, і відповідно, в атмосферу не буде викинуто приблизно 200 грам вуглекислоти.

У масштабах країни це складе більше 10 тисяч тонн.

Надрукувати
мітки:
коментарів