Поділитись:

Волинські платники податків переходять в онлайн

Вівторок, 17 квітня 2018, 09:31
Волинські платники податків переходять в онлайн

У першому кварталі 2018 року платники податків Волині подали до органів ДФС 209 224 звітні документи. Із загальної кількості поданих декларацій 126 995 надійшли в електронному форматі.

Таким чином, з початку року більшість усіх декларацій, які надіслано волинськими суб'єктами господарювання для опрацювання фахівцями ДФС, – в електронному вигляді, – повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

Як свідчить аналітика, більшу перевагу електронному спілкуванню з фіскалами надають юридичні особи. Зокрема, понад 70 відсотків від усіх поданих волинськими підприємствами та установами декларацій – електронні. Лише кожна друга декларація від підприємця - фізичної особи надіслана за посередництвом сучасних інформаційних технологій.

Тож в ГУ ДФС у Волинській області звертаються до представників малого бізнесу з проханням активніше впроваджувати в свою діяльність сучасні електронні сервіси.

"Зручність і простота в застосуванні, що не вимагає додаткових фінансових та часових витрат, – це ті безумовні переваги звітування в електронному вигляді, які давно оцінили платники податків. Жоден з підприємців, котрий розпочав своє спілкування з контролюючими органамидистанційно, ніколи не повертається до паперової звітності. Громіздкі файли з паперами – це минуле століття, а сьогоднішній темп економічного життя та ділової активності вимагає сучасних підходів, які активно впроваджує в свою роботу ДФС України", – наголошує начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Якщо взяти до уваги, що електронний формат звітування виключає суб'єктивний чинник та корупційні ризики, ДФС і надалі максимально вдосконалюватиме діючі сервіси та пропонуватиме їх нові функціональні можливості з врахуванням потреб і побажань платників податків, – наголошують в ГУ ДФС у Волинській області.

Надрукувати
мітки:
коментарів