Поділитись:

Савченко проінспектував школи у волинських селах

Вівторок, 17 квітня 2018, 13:11
Савченко проінспектував школи у волинських селах

Голова Волинської ОДА Олександр Савченко оглянув школи у селах Башлики, Грем'яче та Прилуцькому.

У Башликах приміщенням під школу з 1997 року використовують місцевий клуб, непристосований для повноцінного навчання. Тож розпочати будівництво школи – найнагальніше питання. Адже учнів з кожним роком стає все більше, а нині навчальний процес проходить у дві зміни, – інформує відділ інформаційної політики ОДА.

"Усі бачать, що тенденція до зростання діток є, і хати нові будуються. На сьогодні у нас вже 225 діток до шести років та 300 діток – шкільного віку", – відзначила Дубищенський сільський голова Ірина Шульгач.

Проектно-кошторисна документація вже виготовлена, але, на переконання голови облдержадміністрації, її треба оновити, адже вже доступні нові технології будівництва. Окрім цього, це дозволить здешевити проект, та якнайшвидше знайти і залучити кошти. Відповідно таке завдання й прозвучало.

Разом із цим кошти доведеться шукати не тільки в обласному бюджеті, але й в сільському. Тому наголосили на проведенні роботи щодо наповнення бюджету Дубищенської сільської ради.

Аналогічною, як у Башликівській школі, виявилась проблема і у селі Грем'яче, де діти 5-11 класів навчаються у приміщенні старої польської школи 1932 року. Натомість школярів 1-4 класів навчають у приміщенні дитячого садка, аби навчальний процес скоротити до однієї зміни. Місцеві тут також просили сприяння у початку будівництва нової школи. Наразі, як повідомила директор навчального закладу Оксана Бобровик, загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів є аварійною, більше того – немає актового залу, не вистачає навчальних класів та обладнання. До слова, опалення у школі – пічне.

Проектно-кошторисна документація також є, хоча й потребує оновлення. Однак Грем'яченський сільський голова Наталія Мельник, запевнила, що готові оновити її коштом сільської ради та виділити із бюджету 500 тис. грн, аби розпочати будівництво.

"Можливо, він зроблений за старими технологіями, можливо, він може бути здешевленим. Зрозуміло, що за рік не збудуєш навіть будинку, бо є певні технологічні процеси. Але ми повинні закласти у цьому році і "вбити" в програми восени наступного року кошти із різних бюджетних надходжень, це все реально, це все можна робити", – резюмував Олександр Савченко.

Насамкінець – школа у селі Прилуцьке. Тут проблема полягає в аварійному добудованому господарським методом, без документів, приміщення школи.

"Важливо було побачити усе на власні очі. Далі працюватимемо в комісіях, запросимо спеціалістів, аби оцінити ситуацію та вирішити це питання", – сказав голова облдержадміністрації, оглянувши добудову.

Надрукувати
мітки:
коментарів