Поділитись:

Порошенко просить депутатів підтримати створення єдиної помісної УПЦ

Вівторок, 17 квітня 2018, 17:40
Порошенко просить депутатів підтримати створення єдиної помісної УПЦ

Президент Петро Порошенко провів зустріч з головами фракцій у Верховній Раді України і закликав їх підтримати звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія І про надання українській церкві Томосу про автокефалію (декрет, послання у деяких важливих питаннях церковного устрою, в тому числі офіційного проголошення автономії в управлінні або автокефалії – ред.).

Про це інформує Адміністрація Президента.

Порошенко повідомив, що одразу ж після Великодньої ночі, відбув до Стамбулу, де відбулась зустріч із Вселенським Патріархом Варфоломієм і з членами Синоду.

"Я можу вам повідомити дуже приємну новину, що на сьогодні Україна як ніколи близько до появи власної Автокефальної помісної Православної церкви. Це засвідчить не лише позиція Вселенського Патріарху, а й членів Синоду", підкреслив Президент.

Він зауважив, що не може зараз відкрити всі деталі цієї зустрічі, але є абсолютно необхідні, ключові елементи, які мають забезпечити цей процес.

Із його слів, першою такою умовою є звернення церковних ієрархів. Порошенко повідомив, що вже провів низку зустрічей з представниками духовенства. Святіший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет передав главі держави відповідне звернення із підписами усіх єпископів Української православної церкви Київського патріархату, які засвідчили у зверненні до Вселенського Патріарха щодо надання Томосу новій українській Православній Автокефальній Церкві.

Архієпископи Української автокефальної православної церкви теж підписали звернення.

Петро Порошенко також зазначив, що єпископи інших церков підписали або розглядають можливість підписання документа.

Надрукувати
мітки:
коментарів