Поділитись:

Атовці Луцька обурені фінансуванням програми підтримки учасників АТО

Четвер, 19 квітня 2018, 13:35

Фінансування міської програми підтримки учасників антитерористичної операції пропонують збільшити, адже видатки урізані, порівняно з минулим роком.

Про це йшлося 19 квітня під час круглого столу, за яким зібралися учасники АТО і ГО "Волинський центр розвитку урядування".

Член організації Сергій Григоренко розкритикував політику чинної міської влади щодо виконання програми підтримки атовців. Зокрема зауваження стосувалися щодо зменшення спілкування з атовцями та виділення коштів, виділених на допомогу у 2018 році, зокрема медикаментозну, психологічну підтримку для атовців.

Голова ГО "Луцька міська організація Спілки воїнів АТО Волині" Олег Кобилинський розповів, що нещодавно був круглий стіл із головами громадських організацій, які займаються учасниками АТО. У раді пояснили зменшення фінансування результатами освоєння коштів торік: мовляв, оскільки не було охочих використати допомогу, її зменшили цього року.

Тарас Яковлев, член "Волинського ЦРУ" каже, що це пов'язано із недостатньою інформатизацією населення щодо існування такої програми або надмірною бюрократизацією отримання допомоги.

Олена Звєрєва, яка займається психологічною підтримкою атовців, теж зазначила про зменшення оплати фахівців з психологічної допомоги. Вона зауважила, що в Луцьку було вісім випадків суїциду за 2017 рік і однією з причин цього стала, на її думку, невчасна чи недостатня допомога.

Психолог наголосила, що готова покинути програму через зменшення її підтримки і перенесення "терапії" під владні кабінети. Окрім цього, є питання до влади щодо будівництва реабілітаційного центру, яке затягнулося у часі.

Обласний очільник Національного корпусу "Азов" Андрій Дяченко наголошував на потребі соціалізації атовців. Наприклад, допомогу в започаткуванні власної справи, набуття навичок водіння авто тощо. Окрім цього, він запропонував розробити більш лояльний механізм житлової програми.

Зокрема зазначив, що не усі мають можливість заплатити початковий внесок, тож є сенс у розстрочці. Члени громадської організації винесли рекомендації збільшити фінансування програми підтримки мобілізованих та демобілізованих на 25 % до понад 6 мільйонів гривень та на 7,5 млн грн щодо житлової програми. Окрім цього, серед пропозицій звітуватися перед атовцями за виконання програми.

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
23 березня 2024
09:53
21 березня 2024
17:46
05 березня 2024
21 лютого 2024
13 лютого 2024
16:02
08 січня 2024
12:29
04 січня 2024
21 грудня 2023