Поділитись:

Підприємства Луцька не оплачують працівникам достоїної зарплати

П'ятниця, 18 березня 2016, 19:14

Луцькі підприємства не забезпечують своїх працівників гідними заробітними платами.

Як розповіла під час засідання комісії з питань забезпечення своєчасності сплати податків та ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати 17 березня заступник начальника відділу праці управління економіки ЛМР Інна Савчук, у січні 2016 року 10 підприємств обласного центру не забезпечили середніх заробітних плат власним працівникам, – повідомляє ІА Волинські Новини.

Проблема не зникла й у лютому цього року. Так, середньої заробітної платні робітникам не заплатили такі роботодавці: Луцьке учбово-виробниче підприємство, Волинська обласна організація українського товариства глухих (УТОГ), "Укрбізнес", ТЗОВ "Алерт ком", Клініка технології здоров'я у Луцьку.

Окрім цього, у Луцьку понад 300 юридичних осіб, підприємства яких мають чисельник працівників менше десяти, виплачують їм заробітну плату нижче рівня, визначеного законом.

До слова, лучанка Людмила, яка прийшла до Луцької міської ради з особистих причин, зауважила, що, прийшовши до виконавчої служби, що знаходилась на вулиці 8 Березня, 1, виявила, що такої на старому місці уже нема, а в п'яти кабінетах, де повинна б була працювати вичконавча служба, робочі роблять ремонт.

"Я поцікавилась, хто тут оселився і мені відповіли, що це - фірма по встановленню сигналізацій "Алерт ком". І яким же було моє здивування, коли сьогодні я почула, що ця фірма не платить гідних заробітних плат працівникам, зате справно робить ремонтні роботи", – обурюється пані Людмила.

Надрукувати
мітки:
коментарів