Поділитись:

У бюджеті є можливості збільшити фінансування житлової програми для атовців, - Андрій Покровський

Вівторок, 24 квітня 2018, 21:17

Учасники АТО підтримують механізм надання квартир у місті, але зі сторони депутатського корпусу варто приймати рішення щодо збільшення фінансування програми до 15 мільйонів гривень у рік.

Таку думку 24 квітня під час прямого ефіру програми "Відкрита влада" на телеканалі "Аверс" висловив депутат, засновник громадського руху "СВІДОМІ" Андрій Покровський.

У минулому році квартири по цій програмі отримали 25 чоловік, на це витрачено понад 8 мільйонів гривень, зазначив виконувач обов'язків міського голови Григорій Пустовіт. У цьому році виділено 4 мільйони й ще 2 мільйони пропонують виділити на наступній сесії.

Натомість Андрій Покровський пояснив, що житлова програма, яка діє з 2017 року потребує більшого фінансування.

"У 2017 році я запропонував пулу депутатів визначитися з правилами гри для всіх учасників процесу і знайти правильне конструктивне рішення щодо підтримки учасників бойових дій. Тому ми пройшли регулярну політику і майже весь депутатський корпус підтримав мою ініціативу збільшити пайову участь з 1,5% до 3% для забудовників", - пояснив депутат.

Таким чином у 2017 році внаслідок цієї змінили вдалося отримати більше коштів. У цьому році за таких розрахунків має бути 15,5 мільйонів гривень. Натомість є лише 6 і очікується на черговій сесії збільшення лише на 2 мільйони гривень. Тож депутат наполягає на дофінансуванні, адже програма діє.

"Коштом збільшення пайової участі лише у цьому році ми очікуємо надходження на 7,5 мільйонів гривень більш до бюджету. Немає заперечень зі сторони забудовників, немає заперечень зі сторони громадськості. Ця ініціатива була правильної і ми знайшли правильніше рішення надходження до бюджету і забезпечення програми", - зазначив Андрій Покровський.

"Важливо, аби програма працювала до того часу, доки не буде задоволена вся черга. Прозорість зі сторони атовців повністю підтримана. Єдина наша депутатська проблема — це приймати рішення щодо наповнення цієї програми", - додав депутат.

Довідково:

Нагадаємо, що у 2017 року з ініціативи депутата Андрія Покровського було прийнято Положення про пайову участь забудовників в новій редакції, згідно якого розмір пайової участі для забудовників багатоквартирних будинків був піднятий з 1,5% до 3%. Також цим проектом передбачено, що 50% отриманої від пайової участі суми, направлять на програму придбання житла для атовців на умовах фінансування 50% на 50%.

Розмір фінансування програми передбачав 8 млн грн щороку. У першочерговому бюджеті міста на 2017 рік було передбачено надходження з пайової участі в розмірі 5 999 976 грн. Проте, в результаті її підняття, ця сума склала 14 402 600 грн. Тобто надходження збільшились на 8 млн грн і сума у розмірі 4 млн грн повинна була додатково піти на програму придбання житла для АТОвців на умовах 50% на 50%.

25 жовтня в програму внесли зміни і збільшили фінансування на 2017 рік (стало 9,5 млн грн), а на 2018 і 2019 роки по 11 мільйонів гривень. Згідно з проектом бюджету на 2018 рік, надходження від пайової участі очікується в розмірі 15 мільйонів гривень.

Надрукувати
мітки:
коментарів