Поділитись:

Андрій Покровський пояснив, чому Швейцарія дешево погодила продати тролейбуси

Середа, 25 квітня 2018, 09:31

Купівлю вживаних тролейбусів та нарікання зі сторони Автоскладального заводу №1 корпорації "Богдан Моторс" обговорювали депутати міської ради 24 квітня під час прямого ефіру програми "Відкрита влада"на телеканалі "Аверс".

Частина висловила занепокоєння щодо недостатнього залучення депутатського корпусу до процесу вибору постачальника. Інші ж підтримали ініціативу купівлі вживаної техніки. Зокрема, депутат Борис Смаль зауважив, що не впевнений, що лучани захочуть їздити в тролейбусі від "Богдану", адже сумнівається у їх якості. Водночас зауважив, що комунальний транспорт має залишитися.

Натомість депутат Андрій Покровський зазначив, що питання варто розглядати ширше, а не лише обмежуватися ціною тролейбусів.

"Ми говоримо про ціну на тролейбуси, але не говоримо про те, що на понад сорока мільйонів гривень щороку ми дотуємо ЛПЕ. Ми дотуємо і будемо дотувати, бо немає концепції розвитку цього підприємства. Ми не знаємо, куди рухаємося з цим підприємством і що з ним робити. Ми змінюємо постійно менеджмент. Якщо він не спроможний вивести підприємство у прибуткове, тоді його просто треба продати, пустити на приватизацію і передати у приватний сектор", - зазначив депутат Покровський.

Щодо автоскладального заводу, то депутат зауважив, що на ньому працює 650 лучан. І коли постає питання якості цієї техніки, то потрібно говорити про якість освіти в України.

"І третє питання: чому Швейцарія продає задешево нам свої 20-річні тролейбуси? А тому що вони там заборонені до експлуатації. А чому? Тому що Швейцарія підтримує власного виробника. Говоримо, що вони дуже якісні. Та Швейцарія їх продає дешево, бо має підтримати свого виробника. Не хочу виступати лобістом, але як бізнесмен знаю, як тяжко працювати з владою, коли вона не чує інвестора. 650 людей ми завтра собі на шию повісимо? Працівників підприємства, яке закриється, бо їх продукцію не купують? Ми не отримаємо у міській бюджет гроші і у державний, а вимагатимемо субвенцій", - зауважив Андрій Покровський.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Спорожнілі цехи і огульні відповіді: луцькі депутати відвідали завод "Богдан" (фото)

У Луцьку страйкують працівники "Богдан Моторс" (фото, відео, оновлено)

Надрукувати
мітки:
коментарів