Поділитись:

Бережись велосипеда!

Четвер, 26 квітня 2018, 07:40
Бережись велосипеда!

Декілька років тому у Варшаві мене ледь не розчавив велосипедист. Спочатку я почула гучний звук дзвіночка, а потім хутко відстрибнула в сторону, бо на мене впевнено і без краплі докору їхав велосипедист. У перші секунди я хотіла висловити йому своє найглибше обурення, яке лише можна уявити. А потім побачила знак і зрозуміла, що я на їхній території. Вибач, водію, моя вина!

Решту часу я вже максимально обережно дивилася, куди я йду, навіть попри те, що це тротуар.

У Луцьку велосипедистів більшає з кожним днем, але ставлення до них змінюється так повільно. Знайома нещодавно стала власницею велосипеду і з перших днів їзди відзначила паскудне ставлення пішоходів до власників двоколісного. Бо попри те, що вони їдуть по велодоріжці, яких і так не багато, пішоходи вперто забирають і цю територію. Можливо, є сенс окрім загальноприйнятих знаків додатково означити зону табличкою?

Таким чином, як на мене, поінформованість можна збільшити, а можливі конфлікти і травми - звести до мінімуму.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій.Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів