Поділитись:

Чому смердить у Луцьку: в міськраді з'ясовували причину

Четвер, 26 квітня 2018, 17:42

У Луцьку відбулося перше засідання робочої групи щодо проблем поширення неприємного запаху в місті.

Про це повідомляє відділ інформаційної роботи міської ради.

До складу групи увійшли як представники міської ради та органів виконавчої влади області, так і громадські активісти. Головою робочої групи є заступник міського голови Костянтин Петрочук.

Костянтин Петрочук зауважив, що нині знову стала актуальною проблема виникнення неприємного запаху у місті. Він наголосив, що за січень-березень 2018 року на "15-80" з цього приводу телефонували лише 20 разів, а після Великодня їх кількість збільшилася – бувають дні, що надходить до 20 таких дзвінків.

Найчастіше запах виникає з 7 до 8 ранку та 20-23 години вечора у мікрорайонах 33 та 40-го мікрорайонів. Зі слів голови групи, така періодичність може вказувати на якесь виробництво чи переробку продукції.

Цьогоріч немає скарг від мешканців ДПЗ та Львівської, адже вдалося вирішити питання з відходами біоетанольного заводу "Біопек" та Гнідавського цукрового заводу.

Директор департаменту муніципальної варти Юлія Сиротинська наголосила, що працівники департаменту постійно здійснюють об'їзд міста. Нещодавно виявили тваринні рештки у контейнерах на вулиці Лідавській, де знаходиться м'ясокомбінат. З її слів, до них не можна було підійти, тому що був сильний сморід. Крім того, є інформація, що на підприємстві розконсервували стару піч для спалювання тваринних рештків. Оскільки Ковельський ветсанзавод не працює, немає куди дівати кістки та шкури тварин. Тому ночами у цій печі спалюють тваринні відходи.

Ще однією причиною можливого смороду може бути несанкціоновані зливи у річку Сапалаївку. Юлія Сиротинська наголосила, що є інформація про нелегальну роботу кількох ковбасних цехів на вулиці Гонгадзе, які можуть скидати свої відходи у річку.

Також працівники муніципальної варти стежать, аби асенізаційні машини, які відкачують вигрібні ями у приватному секторі, не зливали нечистоти посеред вулиць у міську каналізацію.

Директор КП "Луцькводоканал" Іван Корчук зауважив, що вони щоденно провітрюють приміщення каналізаційно-насосних станцій. Однак, на його думку, це не може бути причиною неприємного запаху, який поширюється містом.

Також причиною смороду поки що не повинні бути очисні споруди на Липлянах.

Костянтин Петрочук зауважив, що розглядатимуть усі можливі варіанти виникнення неприємного запаху у Луцьку. Необхідно спільно з екологічними службами провести лабораторне дослідження повітря у місцях виникнення неприємного запаху. Це дасть можливість визначити, які шкідливі речовини є у повітрі. Після цього можна буде визначати, у якому виробництві чи під час яких процесів вони виникають. Це дасть можливість звузити коло пошуку можливих забруднювачів повітря.

Також планують перевірити роботу асинізаційних машин, які вивозять нечистоти.

Збиратимуть й інформацію про мешканців приватного сектору, які уклали договори з водоканалом на постачання води, але не сплачують кошти за стоки. Костянтин Петрочук зазначив, що тут може бути два варіанти: або люди мають вигрібні ями, або вони зливають нечистоти не відомо куди.

Засідання тимчасової робочої групи відбуватимуться щотижня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МЕРІЇ НЕ ЗНАЮТЬ, ЧОМУ У ЛУЦЬКУ СМЕРДИТЬ

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 січня 2024
27 вересня 2023
26 вересня 2023
23 вересня 2023
09 серпня 2023
31 травня 2023
06 липня 2022
16 грудня 2021
08:48
09 грудня 2021
03 серпня 2021
13:05