Поділитись:

Було б бажання: у Луцьку впорядкували двір (фото)

П'ятниця, 27 квітня 2018, 17:10

У луцькому дворі на Гетьмана Мазепи, 49 мешканці впорядкували територію: посадили дерева, кущі, пофарбували дитячий майданчик, побілили дерева та полагодили лавочки зі столом.

Зайнялися жителі будинку цією справою у четвер, 26 квітня, – повідомляє "Район.Луцьк".

Ближче до вечора частина лучан вийшла на толоку в двір, аби покращити його. Роботу організував голова ОСББ Сергій Матвіюк. Всі мешканці розбрелися по подвір'ю і зайнялися кожен своєю справою. Хтось перекопував ділянку землі для клумби, хтось підсипав на неї землю, хтось ремонтував лавочки, а хтось фарбував.

"Ми дуже часто організовуємо такі толоки в себе в дворі. Намагаємося покращити його, аби був прикладом для багатьох", – поділилася одна із жительок.

Працювали всі весело, завзято й злагоджено. Шуму додавала й дітвора, яка збоку бавилася м'ячем. Проте хтось із малечі підходив інколи, аби допомогти. Вмикали вони також і музику, яка розважала присутніх.

Голова ОСББ Матвіюк розповів, що всі фруктові дерева, які посадили мешканці двору, а також декоративні кущі придбав депутат їхнього округу Петро Нестерук.

Жителі поділилися, що посадили фруктові дерева, яблуню, абрикос і грушу, для діток, аби в майбутньому мали, чим посмакувати.

"Дай Бог, аби вони прийнялися", – додала пані Інна.

"Нещодавно ми садили кущі, сьогодні висаджуємо дерева, згодом зробимо ще щось, і наш двір буде гарним та охайним", – ствердила мешканка будинку на Гетьмана Мазепи.

Депутат з округу Петро Нестерук зазначив, що приємно, коли в дворі є люди, які готові підтримувати та розвивати красу в ньому.

"Щоб у дворі не було ефекту "розбитих вікон", його потрібно впорядковувати. Тобто, якщо одне вікно розбите, то згодом і всі будуть. А тут навпаки – якщо мешканці з кожним разом покращують свою прибудинкову територію, то з'являється краса. І якщо є такі люди, то й сам намагаєшся їм допомогти. Загалом старатимуся в кожному дворі округу щось покращити. Адже люди мене підтримали, довірились мені, тому я залюбки допоможу", – додав депутат Петро Нестерук.

З його слів, відразу видно, що голова ОСББ дорожить цим двором, тому депутат й надалі підтримуватиме його.

"Дуже приємно, що стільки мешканців відгукнулися і прийшли допомогти. Коли є підтримка в дворі, то можна щось організовувати, адже знаєш, що хтось прийде на допомогу. Звичайно, прикро, що так не завжди. Проте ми зробили велику роботу для всіх, хто проживає в цьому будинку. Надіюся, що в майбутньому ще більше мешканців долучатиметься", – поділився очільник ОСББ Сергій Матвіюк.

Надрукувати
мітки:
коментарів