Поділитись:

Фаріон вважає звернення Порошенка до Вселенського Патріарха технологічним піар-ходом (відео)

Субота, 28 квітня 2018, 19:55
Фаріон вважає звернення Порошенка до Вселенського Патріарха технологічним піар-ходом (відео)

Ірина Фаріон вважає звернення Петра Порошенка до Вселенського Патріарха Варфоломія з проханням створити єдину помісну Українську автокефальну церкву абсолютним технологічним піаром, аби стати вдруге президентом.

Про це народна депутатка України 7-го розповіла в ефірі ток-шоу "Протилежний погляд LIVE" на телеканалі "Нова Волинь".

Зі слів Ірини Фаріон, вона належить до політичної сили, яка виступає за єдину помісну церкву, тобто за українську автокефалію, яка була знищена в 20-х роках, яку творили свого часу Василь Липківський, Іван Огієнко.

А Петро Порошенко, на її думку, хоче вдруге стати президентом і витягує релігійну карту, щоб збурити суспільство.

"Якщо ти хочеш, козаче (хоч його так складно назвати), винести питання на міжнародний рівень і спілкуватися з очільником Вселенської церкви, виріши питання внутрішньо у своїй державі спершу. Що тобі шкодить українську церкву Московського патріархату перейменувати на Російську церкву Московського патріархату?.. Цю Українську православну церкву, яка підпорядковується Російському патріархові, потрібно назвати Російською православною церквою, і все стає на місце", – вважає Ірина Фаріон.

"Ці попи у чорних сукенках – це полковники чи "напівполковники" ФСБ. Це насправді головний ідеологічний підривний, диверсійний відділ Путіна на території України. Цю церкву треба оголосити на території України ворожою агентурою. Треба розпочати процес конфіскації її майна", – додала вона.

Після свого звернення, переконана Фаріон, президент буде розповідати, що синод буде засідати, і це буде дуже тривала справа. І знову скажуть: "Ми так хотіли, а нам нічого не вийшло".

"І ще я запитую в цього товариша: чого ти ходиш паску святити до московських попів? Ти не маєш своєї церкви? В нас є своя українська церква, в нас є греко-католицька церква, в нас є автокефальна церква", – зауважила екс-депутатка.

Також Ірина Фаріон не розуміє, як можуть об'єднатися абсолютно ворожі священики з тими, які стоять на націоцентричних позиціях?

На її думку, шляхом для створення єдиної церкви є перейменування української церкви, підпорядкованої Московського патріархату, на російську церкву: тоді людина, яка ходить до цієї церкви, розуміє, що вона ходить до путінської церкви.

Ще одне питання: хто буде очолювати цю церкву? Адже, зауважила Фаріон, тоді Філарета потрохи усунуть.

"Піар-хід Порошенка розрахований на нетямущих людей. На тих людей, які повірили йому в 2014 році", – зазначила вона.

Надрукувати
мітки:
коментарів