Поділитись:

Топ-10 найперспективніших професій майбутнього

Понеділок, 21 березня 2016, 21:02
Топ-10 найперспективніших професій майбутнього

Футурологи склали список із десяти найбільш перспективних професій найближчого майбутнього.

Експертами виступили провідний футуролог Інституту Да Вінчі в США Томас Фрай, стратегічний дизайнер Джо Тенкерслі, оглядач журналу Today Tomorrow Global Грем Кордінгтон та інші. Як вони вважають, до 2025 року деякі популярні сьогодні професії зникнуть, тому що людей замінять машини і комп'ютери. Натомість прийдуть нові спеціальності. Про це повідомляє портал Futurism, інформує Gazeta.ua.

Список відкривають фахівці з нейроімплантації. Найближчим часом очікується стрибок у розвитку нейротехнологій. Нейрохірургія мозку, його імплантація, протезування та сканування перетворяться на широку сферу діяльності. Відповідно, потрібні фахівці.

Друге місце посідають майстри з обслуговування "розумних будинків". Помешкання все частіше обладнують комп'ютерним управлінням. Через 5 років, за прогнозами дослідників, галузь "інтернету речей" перетвориться на величезний ринок із річним оборотом у $19 трлн. З'являться робочі місця для інженерів і техперсоналу.

На третьому місці – дизайнери віртуальної реальності. Ця професія токож пов'язана з "розумними будинками". За рахунок зростання попиту на таке житло зростатиме й потреба в дизайнерах. Завдання фахівця – розширити можливості застосування "інтернету речей" за бажанням замовника. До прикладу, дизайнер зможе додати будинку пристрої для віртуальних розваг, які не входять до стандартної заводської комплектації.

До списку найперспективніших також включені професії дистанційного викладача, міського фермера, терабайтера, наномедика, спеціаліста в сфері тривимірного друку, інженера трубопровідного транспорту та індивідуального інструктора зі здорового способу життя.

Надрукувати
мітки:
коментарів