Поділитись:

Небезпечне "виховання"

П'ятниця, 04 травня 2018, 07:40

Що б ви зробили, якби вашу дитину з "виховною" метою вдарила стороння людина? Навіть якщо дійсно "було за що". Не знаю, як ви, я б тому "вихователю", як мінімум, мізки винесла (як максимум – важко сказати: за свою дитину можна зробити будь-що!).

Але сьогодні я була, м'яко кажучи, вражена суперечкою в спільноті в соцмережі Facebook: дорослі люди схвалювали "вчинок" чоловіка, який надавав по вухах сусідській дитині за те, що та гралася домофоном! Причому не факт, що саме ця дитина шкодила, адже малих бешкетників біля під'їзду було чимало. А навіть якщо припустити, що то був саме той хлопчина, то розпускати руки не те що чужа людина, а й батьки не мають права.

Так ось, виявилося, що більшість волинян підтримали того "дорослого дядю", який вдарив 12-річну дитину. В результаті – в малого діагностували розрив барабанної перетинки. Нічого так виховав??? Це ж скільки дурного розуму треба мати, щоб влаштувати розбірки з школярем?

Так, звісно, такі забави ненормальні, нотація від батьків буде зовсім не зайвою. Проте розрив барабанної перетинки, як на мене, – перебір. Легко підняти руку на дитину, яка не може захистити себе? А не спадає на думку, що хлопець росте, мужніє і одного прекрасного ранку вам "прилетить, звідки не чекали"? Модель поведінки показали, урок засвоєно на все життя.

А поговорити, для початку, не намагалися? Чи ви справді вірите у силу "виховного копняка"? Про захист прав дітей в такому разі і говорити немає з ким...

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій.Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
25 березня 2024
23 березня 2024
22 березня 2024
20 березня 2024
19 березня 2024
18 березня 2024
14 березня 2024