Поділитись:

Школа "Аскольд". Факсиміле: ставити не можна заборонити

П'ятниця, 04 травня 2018, 12:00
Школа

Як використовувати факсиміле при оформленні документів, не порушуючи законодавства? Коли ставити факсимільне відтворення замість власного підпису можна, а у яких випадках – заборонено? Відповіді на ці запитання варто знати всім, хто займається підприємницькою діяльністю, щоб уникнути проблем, штрафів та непорозумінь.

"Ситуації, коли потрібно замінити власноручно відтворений підпис на факсиміле, виникають доволі часто. Дуже важливо розмежувати перелік документів, на яких факсиміле дозволено, а на яких заборонено. Факсиміле використовувати дозволено на договорах, первинних документах, діловій кореспонденції (при наявності письмової згоди сторін)", – коментує керуючий партнер юридичної компанії "Аскольд" Ірина Олейник.

Ірина ОлейникІрина Олейник

Із її слів, заборонено використовувати факсимільне відтворення підпису на податковій та фінансовій звітності, а також на банківських та касових документах.

"Більше практичних порад та прикладів із судової практики щодо використання факсиміле можна дізнатися у відео-консультації від навчального проекту юридичної компанії Аскольд "Школа практичної юриспруденці", – зазначила вона.

Нагадаємо, що "Школа практичної юриспруденції" – це навчальний проект, котрий дозволяє отримувати практичні поради у вигляді коротких відео-консультацій. Учасники школи можуть отримувати консультації згідно їхніх конкретних запитів.

Дізнатися більше про Школу.

Надрукувати
мітки:
коментарів