Поділитись:

На регіональних каналах Суспільного показуватимуть лайфхаки на різні теми

П'ятниця, 04 травня 2018, 17:55
На регіональних каналах Суспільного показуватимуть лайфхаки на різні теми

З 28 квітня в ефірі регіональних філій Суспільного виходить програма EdEra – навчальні лекції у формі корисних порад (лайфхаків) на різні теми, розроблені студією онлайн-освіти "EdEra".

Програму транслюють на регіональних телеканалах у суботу й неділю о 13:30, – інформує прес-служба Суспільного.

У перших випусках програми на глядачів чекає серія інтерв'ю #ПроСлово, в якій сучасні письменники, музиканти й громадські діячі діляться історіями про своє знайомство з українською літературою. Про авторів та твори, які вплинули найбільше, про ставлення до української літератури та вподобання в ній розповідають письменники Оксана Забужко, Сергій Жадан, Олександр Ірванець, Тарас Прохасько, Тетяна Стус і Олександр Михед, фронтмен гурту Воплі Відоплясова Олег Скрипка, співачка гурту "Крихітка" Саша Кольцова, фронтмен гурту "Антитіла" Тарас Тополя, бандурист і громадський діяч Тарас Компаніченко.

Цикл #ПроСлово створено студією онлайн-освіти "EdEra" спільно з ГС "Освіторія" в рамках безкоштовного курсу "Лайфхаки з української літератури".

Потім у програмі EdEra глядачі зможуть ознайомитися з освітнім блоком "Лайфхаки", що складається з двох курсів – "Лайфхаки з української мови" та "Лайфхаки з української літератури", котрі допоможуть опанувати базові теоретичні знання з української мови й виробити навички успішної мовленнєвої комунікації, а також простежити історію розвитку мистецтва слова від фольклору й перших писемних пам'яток до сучасної української літератури, опанувати базові теоретико-літературні поняття та виробити навички аналізу художніх творів.

"Ми давно думали, що програми телеканалів варто урізноманітнити цікавими навчальними матеріалами, – розповів засновник студії онлайн-освіти Ілля Філіпов. – Коли з'явилася така можливість, першим обрали онлайн-курси "Лайфхаки з української мови" та "Лайфхаки з української літератури". По-перше, незабаром ЗНО, і додаткова підготовка точно не буде зайвою. По-друге, "Лайфхаки", на мій погляд, один із найкращих курсів не тільки для підготовки до ЗНО, але й для тих, хто просто хоче освіжити знання з української мови та літератури. Нам, разом із ГС "Освіторія" та кандидатом філологічних наук Ігорем Хворостяним, вдалося розробити динамічні навчальні відео, які допоможуть засвоїти правила української мови на високому рівні будь-кому за короткий проміжок часу. Якщо ж потрібно закріпити знання після побаченого, то це можна зробити на EdEra, проходячи безкоштовно більш ніж 1200 тестів онлайн-курсу. Врешті-решт, цей курс отримав рекомендацію МОН, перевірений на помилки та вже використовується в багатьох школах".

Окрім цього, у межах співпраці зі студією онлайн-освіти "EdEra" в ефірі регіональних телеканалів Суспільного планують показати ще два курси – "Людина та держава. Правила гри", який допоможе з'ясувати, як взаємодіють людина й держава та зрозуміти логіку суспільних процесів, а також курс "Як писати про економіку без помилок", створений у співавторстві з Київською школою економіки й аналітичною платформою VoxCheck.

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024
13 квітня 2024
10 квітня 2024
08 квітня 2024
07 квітня 2024