Поділитись:

"Втручання держави в церкву не бачу", - протоієрей Віктор Пушко (Відео)

П'ятниця, 04 травня 2018, 20:36

Представники волинського духовенства висловили свої думки стосовно заяв Президента України Петра Порошенка про отримання Українською православною церквою автокефалії.

Президент зробив заяву про рішення звернутися до Вселенського Патріарха і запустив процес отримання Українською православною церквою автокефалії. Про це йшлося 4 травня в прямому ефірі ток-шоу "Протилежний погляд LIVE".

Телеведучий Тарас Шкітер поцікавився у гостей студії - протоієрея Української Православної Церкви Олега Точинського та протоієрея Української Православної Церкви Київського Патріархату Віктора Пушка, як вони ставляться до цього.

Протоієрей Олег Точинський сказав, що влада не повинна втручатись в церковні питання і проблема таким чином не має вирішуватись.

ПАРТНЕР ПРОГРАМИ МАГАЗИН ЧОЛОВІЧОГО ОДЯГУ ARBER PORT-CITY

"Ми не проти об'єднання, але разом із тим ми прагнемо щоб це питання обговорювалось не тільки з представниками двох конфесій і щоб влада не втручалась у церковні питання", сказав Олег Точинський.

Він додав, що потрібно обговорити деталі церковних, сторичних тонкощів та інше перед прийняттям подібних рішень.

Втім, протоієрей Віктор Пушко навпаки вважає, що жодного втручання влади в церкву немає і не треба шукати якісь причини щоб "відтермінувати лікування".

"Наша церква та українське православ'я перебуває в такому стані не одне десятиліття. Можна знаходити багато причин, які можуть сприяти подоланню розколу або відтермінувати його… Тому президента наша церква розуміє і підтримує. Щодо втручання держави в церкву, то такого не бачу… Відповідно до законодавства держава захищає права та законі інтереси релігійних організацій", - відповів Віктор Пушко.

Надрукувати
мітки:
коментарів