Поділитись:

У Луцьку вимагають залишити початкову школу у правознавчому ліцеї

Субота, 05 травня 2018, 11:11

Лучани вимагають заборонити закривати початкову школу при КЗ "Луцький навчально-виховний комплекс загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів - правознавчий ліцей з посиленою фізичною підготовкою Луцької міської ради Волинської області".

Відповідну петицію на сайті Єдиної системи місцевих петицій зареєструвала Анна Мунчанова 4 травня 2018 року.

Зі слів авторки, сучасна реформа системи інтернатних закладів має на меті зменшити кількість дітей, які виховують в інтернатах, на 70 %. Протягом 2018 року кожен регіон має розробити свій власний план реформування системи інституцій та розвитку соціальних послуг в громадах, направлений на підтримку сімей з дітьми з особливими потребами, неблагополучних сімей, реабілітаційних послуг тощо, щоб запобігти потраплянню дітей до інтернатів.

Всього в Україні діє 580 інтернатних закладів в системі освіти, один з них діє в Луцьку – це КЗ "Луцький навчально-виховний комплекс загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ст. -правознавчий ліцей з посиленою фізичною підготовкою Луцької міської ради Волинської області".

"Перший етап (2017-2018 р.р.) передбачає аналіз існуючої мережі інтернатних закладів, розробку та прийняття нормативно правової бази, залучення інвестицій для реформування системи інституційного догляду та виховання дітей.

Другий етап (2019-2024 р.р.) – виконання регіональних планів реформування інтернатних закладів, припинення практики влаштування дітей віком до трьох років до інтернатів, зменшення кількості дітей, які виховуються в інтернатних закладах, шляхом їх влаштування до сімейних форм виховання, забезпечення доступності послуг для дітей та сімей з дітьми відповідно до їх потреб на рівні територіальної громади, тощо.

На третьому етапі (2025-2026 р.р.) передбачається аналіз досягнення очікуваних результатів та визначення стратегічного напрямку подальшого розвитку системи забезпечення та захисту прав дітей", – зауважила лучанка.

Авторка зазначає, що, попри встановлений порядок реформування таких закладів, вже зараз у 2018 році начальник управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко "вирішила самочинно і поспіхом закрити початкову школу" при КЗ та відібрати корпус, в якому навчаються дітки, під садочок, хоча там немає жодних належних умов, яким повинен відповідати будь-який дошкільний заклад освіти.

Крім того, додає лучанка, школа-інтернат знаходиться на вул. Дубнівській, і це єдина школа, яка територіально доступна для дітей цього мікрорайону.

"Тому даною петицією вимагаємо:
1) заборонити закривати початкову школу в комунальному закладі "Луцький навчально-виховний комплекс загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ст. - правознавчий ліцей з посиленою фізичною підготовкою Луцької міської ради Волинської області";
2) заборонити відбирати корпус, в якому навчаються діти, під садочок", – йдеться в петиції.

Нагадаємо: аби петицію розглянули депутати Луцькради, її повинні підписати не менше 300 осіб. До кінця збору підписів залишилось

Надрукувати
мітки:
коментарів